L'Associació Balear d'Activitats Turístiques (Abactur) ha expressat el seu suport a la posada en marxa de la Taula per al Pacte Social i Polític per a la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears.
Abactur ha reconegut que la sostenibilitat és un «pilar indispensable» per al futur del turisme, i que per això han decidit donar suport a les mesures que promoguin «un turisme responsable, que respecti i preservi els nostres recursos naturals i culturals, i que beneficiï a tots els sectors de la societat».
L'associació s'ha mostrat convençuda de que «la col·laboració entre actors públics i privats és clau per assolir aquests objectius», i en la mateixa línia han reclamat «un esforç per arribar a acords i allunyar els postulats polítics i preconcebuts».
D'altra banda, han volgut puntualitzar també la seva «ferma oposició a la turismofòbia». «El rebuig al turisme no només és contraproduent per a l'economia, sinó que també danya la imatge de les Illes com un destí acollidor i hospitalari», ha considerat l'entitat.
«La turismofòbia és una resposta simplista a desafiaments complexos i, en lloc d'això, hem de centrar-nos en solucions constructives que promoguin un equilibri entre l'afluència de visitants i la qualitat de vida dels residents», han matisat.
Cal recordar que les principals mesures que demana la ciutadania mobilitzada en els últims mesos sota el lema 'Canviem el Rumb' estan enfocades a decréixer el nombre de turistes, regular i limitar l'entrada de creuers i avions que arribin a les Balears, fer decréixer el nombre de places turístiques, controlar la compravenda de no residents i l'entrada de cotxes de lloguer que accedeixen a Balears, i fer un estudi de capacitat de càrrega, d'acord amb la capacitat que tenen les Illes d'acollir una massa de població cada vegada més insostenible.
8 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Per ser tan hospitalaris, ja no podem parlar la nostra llengua i anar a les cales petitas i familiars.! Xarnegos avars !
Cobdícia infinita i ignorància supina. Idò, què fareu d'aquí uns anys, quan hagin desaparegut la meitat de les nostres platges? Val més que ho aneu pensant.
Quan uns guiris em demanen ajuda de l'estil com s'arriba a on, jo passo d'ells i els dic bye bye. Aquest és el petit gra d'arena que puc aportar per acabar amb el desgast i la violència que s'exerceix a sa meva roqueta per part de masses ingents de guiris.
Sembla que la economía salvatge ho és tot. Quin fastic em fan!
Molt millor la imatge de beneits maltractats, és clar.
Sí, sobretot per a la seva economia, és contraproduent. Insaciables!
Ja se sap que qui sembra vents recull tempestes i que qui tot ho vol tot ho perd.
Pobres fenicis!