algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
29°

'Visc a Mallorca' convida la ciutadania a «continuar treballant per fer front a l'extrema dreta i el populisme»

Després del darrer cicle electoral, amb eleccions arreu d'Europa, el col·lectiu 'Visc a Mallorca' ha trobat necessari fer les següents reflexions:

  • «En primer lloc, volem dir que els resultats de les darreres eleccions europees a Espanya no han estat ni molt manco els desitjats per als interessos de Mallorca, ni de les Illes Balears, ni tampoc per a aquells que volen construir una Europa democràtica i solidària. La participació ha estat molt baixa i la dreta i l'extrema dreta han aconseguit la majoria absoluta dels vots. A casa nostra, el PP ha fet seu el 36% dels suports i Vox amb l'11%. Ens preocupa també l'aparició de nous partits xenòfobs, com 'Se acabó la fiesta', que ha tret 17.000 sufragis.
  • En segon lloc, constatam que no hem aconseguit conscienciar la ciutadania de la importància de la UE. A Europa es decideixen les grans línies mestres polítiques i econòmiques, i el país no ho acaba d'entendre.
  • En tercer lloc, volem deixar clar que no s'ha de fer cap passa enrere. Cal continuar defensant la pau, la memòria històrica, els drets de les dones, dels immigrants, del col·lectiu LGTBIQ+, lluitar per un model econòmic més just i defensar els interessos de Mallorca. Cal repensar el model turístic, fer front a l'encariment de vida i facilitar l'accés a l'habitatge. Mallorca ha de ser per a qui l'habita, i no només per a qui la visita. Tinguem clar que la gent viu pitjor que fa vint anys, l'estat del benestar construït en els darrers quaranta anys es desfà, i cal donar-hi una solució.
  • Finalment, creiem que tots aquells que volem una Mallorca democràtica, per a la seva gent, ens hem d'unir i entendre el desencís que ha portat a una part important de la nostra societat als braços de l'extremisme. A més, hem d'aprendre d'experiències exitoses recents, com la victòria del Nou Front Popular a França. Units, podem guanyar. Si no prenem mesures urgents, correm el risc de veure com la nostra democràcia es buida de contingut i s'obre al totalitarisme».

Per tot això, el col·lectiu 'Visc a Mallorca' ha anunciat que farà feina els propers mesos per a construir «un bloc en favor de la democràcia, contra el feixisme i el racisme», i conviden tothom a sumar-s'hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa 12 dies
Si del vostre llistat llevau la defensa de LGTBI, immigració i/o la normalització de l'Islam torturador de dones, i insultar utilitzant paraules com extremadreta o faixisme, quans de morts hi ha a l'espatlla de l'extrema esquerra o comunisme?. Si tatxau tot això del vostre llistat, llevonces pentura us donaré el meu suport. Absolutament d'acord amb la defensa de la nostra illa contra la contaminació turística que patim i l'expoli de les grans corporacions turístiques. Però no vos fiqueu en les tonteries que us he dit abans, els votants no us faran cas si no canviau aquest discurs. Que no és precisament socialista o, com darrerament es diu, progressista.
Valoració:0menosmas
Per martí, fa 12 dies
La democràcia no és una veritat absoluta i no es mesura només en percentatges i resultats. La consciència democràtica és una manera de pensar que es construeix dia a dia
Valoració:-1menosmas
Per A bon entenidor..., fa 12 dies
Estan demostrant, que ser d'esquerres, nacionalista o no, significa implantar l'Islam aquí, dur el major nombre d' islamistes cap a ca nostra i també, fer costat als que volen implantar un califat menjant-se països democràtics, a base d'impedir- los que se defensin de la barbàrie invasora, donant per bones totes les mentides dels que ataquen primer i per tots els costats. I que si no els segueixes en la seva bogeria, pots esperar que te diguin
totes les paraules lletges, que hi ha al diccionari.
I aquesta actitut me fa tanta por, que si per salvar la nostra vida, la nostra dignitat i la nostra llibertat, he de tirar coses bones, però que no son de primera necessitat, per la borda, sense cap dubte, jo ho faré, malgrat només sigui abstenint- me de votar, i no participant en cap reivindicació, organitzada per tota aquesta gent que se deixa enganyar, per l'enemic més cruel i ferotge que existeix, malgrat se disfressi de víctima.
Entesos?
Valoració:0menosmas
Per Mall, fa 12 dies
El PP i VOX son el més gran dels perills x poder dur una vida digna i x poder viure en plena democràcia
Valoració:7menosmas
Per si si, fa 12 dies
No queremos un califato islámico
Valoració:-2menosmas
Per Ejque, fa 12 dies
Estos de extrema izquierda vaya cachondos, repartiendo carnets de democrata
Valoració:-3menosmas
Per Toni, fa 12 dies
Els que volen una Mallorca democràtica tenen que acceptar els resultats electorals. Han votat dretes
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente