algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
26°

Discriminació lingüística a un gimnàs a una menor: ¡A mi me hablas en castellano!

El professor de Psicobiologia de la Universitat de València Ferran Suay ha denunciat en una publicació a la xarxa social X la discriminació lingüística que ha patit la seva filla, menor d’edat, en un gimnàs d'un municipi del País Valencià, Museros (l’Horta Nord).

Segons ha explicat, la seva filla s'ha adreçat a la recepcionista del gimnàs en català i aquesta l’ha «maltractada», «li ha faltat al respecte i li ha ordenat «¡A mi me hablas en castellano!».

A més, ha assenyalat que no és la primera vegada que pateixen discriminació lingüística per part d'aquest establiment: «A mi també m'ho va exigir amb nul·la educació i una clara actitud de faltar-me al respecte». «És possible que una empresa valenciana com Forma Sport tolere eixe comportament antivalencià en els seus empleats?», demana Suay.

«'Vinc a renovar la matrícula' no és tan difícil d’entendre com per a maltractar i humiliar una menor d’edat que, a més, és la clienta, no una subordinada de la recepcionista», ha conclòs el pare de la menor discriminada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Canamunt, fa 29 dies
#al revés i #ergo, qui no vulgui viure a Balears sense imposar lo foraster, barco de rejilla !
Valoració:4menosmas
Per 2029, fa devers d'un mes
Seria interessant saber si aquest gimnàs té tots els papers en regla i si les instal·lacions i el personal compleixen la normativa. També seria interessant conèixer l'estat de les dutxes i excusats, de la instal·lació elèctrica i de les màquines, i si s'acompleixen les normes de seguretat i d'higiene, així com si està al dia de la desinfecció de les instal·lacions i del control de plagues.
Valoració:14menosmas
Per Lluís, fa devers d'un mes
Per "Mascaró de Son Llodrà".

Tens raó, aquesta recepcionista no mourà cap brega si li parlen en italià o en portuguès perque no odia aquestes llengües. En canvi, odia sa catalana perque ès una nacionalista espanyola i projecta aquest odi contra es catalanoparlants. Emperò si hi hagués més clients que li parlassen en català, sense girar sa llengua per sistema, s'hauria d'empassolar s'odi i deixar-ho córrer, a fi d'evitar bregues contínues que no estaria disposta a mantenir.

Sa castellanització se retroalimenta. Aquest diari ha publicat notícies de bregues lingüístiques a diversos ajuntaments valencians, protagonitzades per retgidors espanyolistes de Vox contra qualque retgidor que parla valencià. A Mallorca, això encara no passa perque s'immensa majoria de retgidors parla mallorquí i es representants de Vox s'ho han d'empassolar perque són minoria absolutíssima. Es dia que a un ajuntament mallorquí sa majoria de retgidors parlin castellà i només n'hi hagi un o dos que mantenguin es mallorquí, no dubtis que seran víctimes de s'odi de qualque retgidor espanyolista, com passa a certs ajuntaments valencians.

Prenguem llum de na Pintora: es percentatges hi compten. I tant, que sí!
Valoració:19menosmas
Per Pepet, fa devers d'un mes
Els és superior la seva catalanofòbia,qualsevol dia aquests voxquimans,apallisaran a algú que els parli amb la nostra llengua,com exempla el less sene.
Valoració:17menosmas
Per Eggggpaña, fa devers d'un mes
Mira si és fácil, si se hagués quedat a Castella, ningú tendría problemas.
Sigueu bons espanyols i quedau-vos a casa que amés está quedant buida. De res,
Valoració:25menosmas
Per al revés, fa devers d'un mes
Al revés, me las calcé...
Aquí la que se ha sentido discriminada ha sido la recepcionista del gimnasio por parte de la nenita menor de edad y, presuntamente, tuteándola.
Valoració:-80menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers d'un mes
Lluís cal ésser tant innocent i patètic ?
Sí, un de cada 5000 clients se li adreça i li xerra en italià o en portuguès, segur que la "recepcionista" no mouria cap brega. Ni tindria cap odi devers aquestes llengües suara esmentades.
Com pots ésser tant poca-solteta ?

L'actitud de qualcuns xovinistes espanyols no és una "qüestió" de percentatges, no t'erris i no et facis ni nos facis trampes.
Valoració:36menosmas
Per Ergo, fa devers d'un mes
Ya estamos otra vez con la anécdota para agitar a los catalanistas. Notición.
Valoració:-77menosmas
Per Lluís, fa devers d'un mes
Si un de cada deu clients parlàs en valencià amb aquesta recepcionista, ella no gosaria moure brega lingüística cada vegada i ho deixaria córrer, maldament no li agradàs. Com que només li parla en valencià un de cada dos-cents, un de cada cinc-cents o un de cada mil, sí que li surt a compte moure brega i fer activisme espanyolista.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente