cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Entra en vigor la Llei d’Amnistia

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la Llei Orgànica d'Amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya, també coneguda com a Llei d'Amnistia, que ha entrat en vigor en el moment de la publicació, i s'ha obert un termini de dos mesos perquè jutges i tribunals l'apliquin.

El decret, signat per Felipe VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, recull la norma que el Congrés espanyol va aprovar dijous passat amb majoria absoluta, aixecant el veto del Senat i donant llum verda definitiva a la seva aprovació després de diversos mesos de tramitació i negociacions entre l'Executiu i les formacions independentistes.

La Llei comprèn tant els condemnats per la consulta del 9 de novembre del 2014 com els del referèndum independentista del 2017, així com l'arxiu de les investigacions obertes pels disturbis posteriors contra la sentència del Tribunal Suprem. Segons el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Felix Bolaños, la norma empara 372 persones, entre les quals s'inclouen dirigents de Junts i ERC, els 12 CDR processats i els investigats per Tsunami Democràtic, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.