cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El 96% dels nostres lectors consideren que cal posar restriccions al turisme massificat

Clara majoria. El 96,71% dels nostres lectors consideren que cal posar restriccions al turisme massificat perquè «ja hem arribat al límit de la nostra capacitat». Per contra, només el 3,29% consideren que no s'han de posar límits perquè «en depèn la nostra economia».

Les Balears es troben al límit. Encara no han començat els mesos forts de la temporada turística i moltes zones de Mallorca ja es troben saturades. Per exemple, el centre de Palma es troba desbordat amb l'arribada de milers de creueristes o Sóller que pateix una sobre massificació en les seves carreteres. A més, el preu de l'habitatge no deixa de créixer a conseqüència de la implementació descontrolada del lloguer turístic, entre altres problemàtiques.

El Govern ha anunciat mesures restrictives en matèria turística i per a això ha creat una taula de diàleg amb els agents implicats. L'objectiu és reduir la pressió turística i anar cap a un model de «turisme responsable». Es tracta d'un canvi de rumb de Prohens que arribà al poder fent bandera de la lluita contra la «turismofòbia». Paral·lelament, el Consell de Mallorca ha anunciat la seva intenció de reduir el sostre de places turístiques.

La societat civil també ha començat a mobilitzar-se. Després de la multitudinària manifestació de fa dues setmanes, aquesta setmana la plataforma Menys turisme, més vida ha desenvolupat una segona assemblea oberta per a organitzar la resposta social al model de turisme de masses que ofega Mallorca. Així, han convocat una protesta per al pròxim 21 de juliol.

Sigui com vulgui, donada l'opinió dels nostres lectors, cal posar límits a la sobresaturació turística i apostar per un model de convivència amb els residents. Ens hi jugam el futur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de's plá, fa devers d'un mes
La nostra economía, la dels hotelers i la CAIXA de Madrid.
Segons caps benpensants no tenim dret a anar a la platja trenquils, els que vivim aquí i feim feine tot l'any. Ja sabeu les vacances, al febrer, según "la Cañadas".
En la independencia nosaltres decidiriam
Valoració:2menosmas
Per Què hi farem!, fa devers d'un mes
No posar límits quan toca, tant a la massificació com a l´ocupació, dóna la victòria a la dreta. Però l´esquerra no
n´aprendrà mai...
La gent vol viure tranquil·la i a Mallora fa temps que no hi vivim.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente