cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
31°

El GOB concedeix el Premi Ciment al batle de Palma i al pacte PP-VOX en el Consell de Mallorca

Imatge dels guardonats amb els Premis Alzina del GOB. | Foto: GOB Mallorca/X

El GOB ha concedit el seu Premi Ciment 2023 al batle de Palma, Jaime Martínez, al pacte entre PP i VOX en el Consell de Mallorca i a la Demarcació de Costes, mentre que ha concedit els seus Premis Alzina a Arrels Marines, la Utòpica i l'Associació de Fotografia de Naturalesa (Afonib).

L'organització ecologista ha lliurat aquest dissabte els premis en el marc d'un acte en el qual s'ha expressat suport a la lluita de les plataformes Son Bonet Pulmó Verd i la Plataforma Renovables Sí, però Així No!.

El GOB ha distingit al primer edil de Palma, així com al regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, per permetre caçar a Palma, deixar de ser ciutat antitaurina i renunciar a uns 13 milions d'euros que havien d'anar a ampliar BiciPalma, comprar autobusos d'hidrogen o fer l'eix cívic de Cotlliure.

També per haver decidit no executar el projecte del tramvia, renunciar a la gratuïtat del transport públic, destinar busos de línia per a creueristes i voler crear nous aparcaments cèntrics en comptes de dissuadir l'ús del cotxe a la ciutat.

Els ecologistes, per part seva, han argumentat el Premi Ciment al pacte PP-VOX en el Consell de Mallorca per voler asfaltar rutes senderistes, per posar a un «caçador negacionista del canvi climàtic» al capdavant de l'àrea de Medi Ambient, per eliminar les activitats d'educació ambiental i «substituir-les per caça» i per impulsar unes mesures en l'àmbit de carreteres que van en retrocés.

El GOB creu mereixedor d'aquesta 'distinció' a la Demarcació de Costes «per la desídia en la gestió dels interessos econòmics en tot el litoral balear». Han criticat igualment la falta d'inspecció davant els abusos, l'incompliment de la llei de costes en la tramitació de concessions i permisos i per no actuar en la recuperació de la costa.

Premis Alzina

En el costat oposat, el GOB ressalta amb la concessió del Premi Alzina les iniciatives d'Arrels Marines vinculades al coneixement del medi marí local, la transició ecosocial i l'educació ambiental.

L'entitat ha concedit a Afonib aquest premi per la seva tasca de promoció de la protecció de la naturalesa i la divulgació de les espècies de flora i fauna a través de la fotografia.

De La Utòpica han destacat el seu treball i cura constant a teixir una xarxa d'iniciatives al voltant de la transició ecosocial. Aquesta iniciativa genera «espais de trobada, d'anàlisi de propostes i d'eines per a l'activisme i la militància des de les cures i des de la voluntat d'aprofundir en la transformació social».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guatlera, fa devers d'un mes
S'han oblidat de premiar tots es caps de fava que han votat aquests impresentables PP-Vox per a que tenguin carta blanca per continuar carregant-se s'illa...
Valoració:2menosmas
Per Josep Miquel, fa devers d'un mes
@arruix, vegent lo molt format que esta crec que li convendría netejar-se el cervell i tractar d'incorporar alguna neurona enlloc del fang que l'omple. Coses que fa l'ignorancia i tenir mal pes cap i que no siguin crosteres. En el fons em fa una mica de llastima i tot, ja que pareix que just sap escampar burrades i odi.
Valoració:-2menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Molt bona feina, però INSUFICIENT. O si ho voleu dir d'una altre manera, poc contundent. Ànims i força!
Valoració:0menosmas
Per arruix, fa devers d'un mes
Martínez.- Dales una paguita mensual y verás como hasta te levantan un monumento.
¿El GOB?. ¿Qué crédito tienen esos?
Valoració:-14menosmas
Per Contradicció, fa devers d'un mes
I què hi fa Neus Truyol asseguda a primera fila? Que no és de Més, el partit que va donar suport a la construció de l'autopista de Campos? Més per Mallorca, el partit també responsable del fracàs del govern de n'Armengol. El GOB hauria de cuidar un poc més aquests detalls perquè si no ho fan, els partits arrossagaran l'entitat cap a la desconfiança molt general que hi ha entre la gent.

Valoració:23menosmas
Per antonio, fa devers d'un mes
El GOB es otro partido más de izquierdas. Fuera subvenciones
Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente