cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Estudiants de la UIB okupen el rectorat i demanen que es faci fora del campus l'exèrcit espanyol i empreses com Banco Santander, HP o CAT

Mig centenar d'estudiants s'ha manifestat aquest dimecres pel campus de Son Lledó de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per dir al rectorat del centre que «ja n'hi ha prou de complicitat» amb el genocidi a Palestina i, després de la protesta, alguns d'ells s'han encadenat a les portes de l'edifici i han okupat el rectorat.

Així li ho han traslladat al mateix rector de la UIB, Jaume Carot, aquest grup d'estudiants, convocats per l'Acampada per Palestina, que ha partit des del punt en el qual mantenen la seva acampada, fins a les oficines del rectorat, on els ha rebut.

Allà, tant Carot com els estudiants han llegit sengles comunicats, en els quals han expressat la seva repulsa a la «barbàrie» --terme emprat pel rector de la UIB-- o el «genocidi» --usat pels estudiants-- que succeeix a Palestina.

El rector ha detallat les mesures que va adoptar el Consell Social de la universitat dilluns passat i els ha assenyalat que el centre té una sèrie de «competències i limitacions legals», per la qual cosa «no pot prendre accions fora del seu àmbit d'actuació». «La UIB ha arribat fins on ha pogut», ha transmès als alumnes.

En repetides ocasions, els estudiants han interromput el discurs de Carot amb acusacions de «mentider» i retrets per llegir el que han qualificat de «comunicat abstracte», mentre a Palestina continua morint gent.

Per part seva, els manifestants han criticat l'«equidistància» de la UIB i han demanat que «pressioni a les institucions» per «aturar el genocidi», al mateix temps que han reclamat que la UIB faci una «desinversió» en empreses com el Banc Santander, HP o CAT, a les quals han acusat de mantenir relacions amb Israel.

De la mateixa manera, han argumentat que la universitat té l'«obligació moral» de «condemnar el genocidi» i han demanat que fomenti valors com la pau i el respecte mutu, cosa que, des del seu punt de vista, no fa, en naturalitzar la presència de l'exèrcit espanyol a la UIB.

Així mateix, han incidit en la falta de resposta del rectorat per a negociar amb els acampats, al qual han convidat a participar en les assemblees que realitzen cada horabaixa. A aquestes asseveracions, Carot ha respost que els havia citat aquest dimecres en el rectorat per a reunir-se amb ells, com a qualsevol altra entitat.

Després d'aquest intercanvi de paraules, Carot i altres representants de la UIB que l'acompanyaven han accedit al rectorat i els estudiants han entrat posteriorment, on han començat una 'okupació' en senyal de protesta que fins ara continua.

En declaracions posteriors, el vicerector del Política Científica i Recerca de la UIB, Víctor Homar, ha lamentat «no haver trobat mecanismes de comunicació amb el col·lectiu», ha reclamat que «respectin» els acords als quals s'havia arribat per al desenvolupament de l'acampada i que desallotgin el rectorat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pere joan tous, fa devers d'un mes
Devagades és necessari i forçòs, pensar i actuar des de la moral i no pas des de l´institució (per cert mal entesa), rector magnificus...
Valoració:1menosmas
Per Guillem, fa devers d'un mes
No es difícil d'entendre, quan es bombardegen escoles, hospitals, magatzems d'aliments, s'obliga a la població a abandonar les seves terres i cases i s'enterren en fosses comunes a milers de persones assassinades per part del exercit ocupant, això es un genocidi. No immutar-se i no fer res davant d’un genocidi, es posar-se al costat dels genocides.
Valoració:9menosmas
Per stop perroflautas, fa devers d'un mes
Els comunistes vividors antisistema estan acostumats a viure sense respectar la llei.
Valoració:-12menosmas
Per observador, fa devers d'un mes
y estos cuando estudian? o son NINIS?
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente