cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La UIB acull un congrés internacional sobre les solucions jurídiques a la convivència entre turistes i residents

La Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears (UIB) organitza el congrés internacional 'La Necessària Harmonització entre Turistes i Residents: Problemes i solucions jurídiques', que es farà els dies 30 i 31 de maig a Ca n’Oleo, a Palma.

El congrés donarà veu a diferents sectors implicats en l’àmbit turístic per a tractar els problemes de convivència entre turistes i residents i les possibles solucions jurídiques que s’estan plantejant en l’àmbit local, nacional i internacional.

Hi participaran ponents d’universitats i institucions d’arreu de l'Estat espanyol i d’Europa, que plantejaran a través de taules rodones i ponències els aspectes jurídics relacionats amb temes com la regulació de l’allotjament turístic, la turismofòbia, les plataformes de serveis digitals, les limitacions al transport aeri, la massificació, les limitacions urbanístiques i el turisme sostenible.

Inauguració

El dijous, 30 de maig, en el marc de la inauguració, el conseller insular de Turisme de Mallorca, Marcial Rodríguez, impartirà la conferència 'Turisme responsable a Mallorca: regeneració com a raó de ser'.

Aquest mateix dia es farà la taula rodona 'Mallorca: model de convivència entre turistes i residents?', amb la participació de la directora insular de Turisme per a l’Oferta i la Qualitat del Consell de Mallorca, Clara del Moral; la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera; la tresorera d’Habtur Balears, Maria Gibert; l’advocat Javier Blas Guasp i el geògraf Víctor Picó.

Segona sessió

El divendres, 31 de maig, la segona sessió del congrés s’iniciarà amb la intervenció de la secretària d’Estat de Turisme, Rosario Sánchez.

Tot seguit, s’impartiran diferents ponències d’investigadors d’universitats d’arreu de l’Estat relacionades amb l’anàlisi dels problemes de convivència entre residents i turistes a l'Estat espanyol. Aniran seguides d’una segona sessió de ponències que se centraran en l’àmbit internacional, a càrrec d’experts de Portugal, Alemanya, Àustria, Itàlia i Sèrbia.

A la cloenda intervendran les doctores Belén Ferrer i Silvia Feliu, organitzadores del congrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.