cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Multitudinària manifestació a Palma contra la massificació turística: «Mallorca no es ven!»

Imatge de la capçalera de la manifestació multitudinària d'aquest dissabte. | Foto: J.M.V. Illanes/X

Clam multitudinari. Milers de persones, més de 10.000 segons la Policia espanyola, s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Palma per a rebutjar l'actual model turístic depredador. Amb el lema, 'Mallorca no es ven', els manifestants han sortit del Parc de les Estacions i han recorregut els principals carrers de Ciutat fins a arribar al passeig del Born,on s'ha llegit un manifest reivindicatiu.

La manifestació, que ha estat tot un èxit de convocatòria, ha estat organitzada pel col·lectiu Banc del Temps de Sencelles i ha comptat amb la participació d'entitats com el GOB, l'STEI, CC.OO., UGT, STOP desnonaments i les entitats de l'esquerra independentista de Mallorca.

Tres grans pancartes han presidit la marxa en les quals s'hi podia llegir, 'Mallorca no es ven', 'Si ens neguen el sostre ens neguen el futur' i 'Es ben hora d'aturar'. A més s'han vist molt de cartells casolans amb lemes com 'Es ven' i 'Es lloga'. A més, s'han corejat proclames contra la massificació i per l'habitatge digne.

Aquesta primera manifestació contra la saturació instava la ciutadania a dir «basta a la massificació turística, a la destrucció del territori, a la desprotecció de les persones que viuen a les Balears». Els convocants demanaven, igualment, responsabilitats a les institucions perquè Mallorca «no acabi convertida en un resort de luxe».

La convocatòria de la marxa ha coincidit amb la primera reunió de la Mesa per al Pacte Social per la Sostenibilitat, presidida aquest dimecres per la presidenta del Govern, Marga Prohens.

La presidenta va reivindicar que el document que surti d'aquesta iniciativa sigui el full de ruta que permeti «la transformació del model turístic» pensant en el resident i en la ciutadania i des de «la triple sostenibilitat social, econòmica i ambiental». Prohens no va avançar encara les mesures concretes que el Govern posarà sobre la taula.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No?, fa 2 mesos
I tant que han venut Mallorca, uns i altres, tot d'una que s'han posat a governar. Terraferida bé que ho va denunciar quan va governar n'Armengol amb Podemos i Més.
Valoració:9menosmas
Per Maikel, fa 2 mesos
Veig moltes camisetes negres darrerament. Em record de les verdes del 2013-4. Cal reconduir aquesta situació civil, econòmica i social envers un projecte positiu a més d'útil, sense injerències dels partits bords del Pacte del Fracàs ni del totpoderós Perepepé.
Valoració:5menosmas
Per Joan Mateu Canyelles, fa 2 mesos
Bon dia. Estic cansat de veure que sí dretes, que sí esquerres, que sí Armengol, que sí Prohens. NO ÉS UNA QUESTIÓ POLÍTICA, punyetes! és una qúestió de qualitat de vida per a tots els mallorquins i residents permanents. La QUALITAT DE VIDA NO TÉ COLOR polític només té el color del valor universal benestar col·lectiu, no n'hi poseu per favor i anirem endavant. Salut.
Valoració:8menosmas
Per jbm, fa 2 mesos
Malgrat que crec esser jo d'una corda molt contrària a sa d'un que signa com a Xisco és certament vergonyós que els polítics de PSOE i MES que han governat 8 anys seguits sense fer res per a posar-hi remei anassin ahir a sa manifestació a fer-s'hi sa foto. Hi ha hagut molts de candidats que no han governat mai que fa moltíssims d'anys que ja anunciaven això si no s'hi posava remei (i altres que sí que ho anunciaven quan no governaven però que quan han governat han fet com si no ho sabessin, cosa molt greu, perque aquests segur que sí que ho sabien i que en tenien estudis fets que ho demostraven)
Valoració:12menosmas
Per DeAsprer, fa 2 mesos
Mallorca ya se vendió. Y se legislo urbanísticamente. Y se construyó. La firma siempre mallorquina. Si Mallorca fuera un menor, a los mallorquines nos retirarían la patria potestad.
Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa 2 mesos
Alguna cosa ha canviat a la nostra comunitat. El PP va guanyar les eleccions l'any passat, defensant més cotxes, més creuers i més turisme sense límits. Ara fins i tot els seus votants de dretes de tota la vida, troben que hi ha massa saturació a les carreteres, al pla, la muntanya i les platges i que si, que s’han de posar límits. Esperem que els límits no els posin a la mobilitat dels residents i es centrin en les entrades massives de paquets turístics que entren a tota hora pels Ports i Aeroports de les Illes, sense que el Consells Insulars o el Govern Balear hi tinguin cap capacitat de control o decisió.

Valoració:15menosmas
Per Escletxa, fa 2 mesos
Curiós en plena pandèmia els descontrolats de mala fe, deien: SOS turisme i ara han fet la metamorfosi a STOP turisme! Molts de barrets sense capet!
Valoració:7menosmas
Per Golmen, fa 2 mesos
No es lo mismo.
Barmengol estuvo en el Govern en el año 1950/60, donde las cosas eran diferentes.
¿A que sí?
Valoració:-11menosmas
Per MMXXIX, fa 2 mesos
Quines coses més rares que passen, eh xisco?
Valoració:29menosmas
Per xisco, fa 2 mesos
Que curioso! Cuando Amengol gobernó durante ocho años la comunidad tambien habia masificacion, pero los sindicatos y los partidos de izquierda no salieron a las calles
Valoració:-35menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente