nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
21°

El Consell de Mallorca aprova una convocatòria de subvencions per a microempreses, societats agràries i entitats amb ànim de lucre

Llorenç Galmés, president del Consell, amb altres membres de la institució insular en una fira de producte local. | Foto: Consell de Mallorca

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca ha aprovat la convocatòria de subvencions a microempreses, societats agràries de transformació i entitats amb ànim de lucre per un import de 300.000 euros.

L'objecte de la convocatòria és que el Consell financi, en tot o en part, aquells projectes que s'executin entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2024 i que tinguin com a finalitat «promocionar el producte de Mallorca mitjançant esdeveniments, fires, tasts, xerrades, reunions, campanyes, conferències o qualsevol altre acte de naturalesa semblant que contribueixi a donar difusió al producte local».

Segons el Consell, la principal novetat d'enguany és que s'han dividit en tres convocatòries diferents destinades a la promoció de producte local, «en lloc d'una única convocatòria com es feia en la passada legislatura».

Així, està previst que en les pròximes setmanes se n'aprovin dues més; una destinada a ajuntaments i una tercera dirigida a cooperatives i associacions sense ànim de lucre.

En aquest sentit, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha explicat que repartir les ajudes en tres convocatòries diferents «ens permetrà ser molt més eficients i àgils a l'hora de concedir les ajudes als beneficiaris i podem adjudicar el cent per cent de les quantitats previstes en cada una de les línies».

«Després de reunir-nos amb totes les entitats, les empreses i els possibles destinataris d'aquestes subvencions, hem arribat a la conclusió que diferenciant cadascuna de les subvencions, serem molt més efectius i, per tant, veim més factible complir amb el nostre objectiu de concedir el total de les partides», ha aclarit Amate.

Principals novetats

El Consell ha explicat que una de les principals novetats de la convocatòria és «la reducció dels terminis de presentació de sol·licituds, en passar de 30 a 20 dies, la qual cosa permetrà accelerar la tramitació i poder fer la concessió de la subvenció en els mesos d'estiu (no a final d'any, com en exercicis anteriors), i així es dona major seguretat jurídica als beneficiaris, que sabran amb més antelació si se'ls concedeix el finançament per dur a terme els seus projectes».

A més, segons la institució insular, «s'eliminen les puntuacions mínimes a l'hora de seleccionar els projectes subvencionats, amb la finalitat d'ampliar el ventall de possibles beneficiaris».

Així mateix, en aquesta convocatòria es podran subvencionar projectes que es duguin a terme fora de l'illa, «per fomentar el consum i el reconeixement del nostre producte local més enllà del territori insular, i incentivar d'aquesta manera l'expansió comercial de les empreses mallorquines».

També amb l'objectiu de garantir «la viabilitat econòmica del projecte subvencionable», es concediran les subvencions per l'import total subvencionable sol·licitat i no per percentatges, com es feia anteriorment, «encara que es manté el límit màxim de 30.000 euros per beneficiari per garantir la diversificació de l'import de la convocatòria».

Finalment, segons ha recalcat el Consell, «s'estableix que el període de justificació serà de 30 dies a comptar des de la data de publicació de la concessió per a projectes realitzats en la primera meitat de l'any; i de 30 dies a comptar des de la finalització del projecte per a aquells que es facin en la segona meitat de l'any, amb posterioritat a la publicació de l'acord de concessió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa devers d'un mes
En què quedam, amb ànim de lucre, o sense ànim de lucre?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente