cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Què s’amaga darrere les dinàmiques dels jocs de taula?

228623

Sovint hem entès el joc des dels vessants lúdic i pedagògic, però ens hem demanat mai què hi ha darrere d'un dels passatemps més antics de la civilització? Els jocs de taula són un dels canals claus per fomentar la interacció social, dinamitzant el lleure i enriquint la quotidianitat. Els jocs són un dels idiomes prioritaris a l'hora d'establir noves relacions i un pont al desenvolupament de les comunitats. Ho hem experimentat des de menuts als patis d'escola i, de majors, en els entorns d'oci. Des dels cromos fins al truc, el joc estableix un fil conductor troncal al llarg de la nostra vida. Els jocs retallen les distàncies generacionals i inculquen els valors ètics i morals del seu entorn.

Per aquest últim motiu també es poden entendre els jocs com a conductors del discurs hegemònic que, en molts casos, parteixen de l’arrel de la discriminació a grups minoritzats. El joc és una eina potent de conservació o de canvi, i els seus usos i desusos poden venir determinats per dinàmiques socials molt concretes. És per això que l’associació El Tauler presenta 'El Joc: una eina per a transformar', amb l’objectiu de crear un espai de joc que afavoreixi la interculturalitat, la intergeneracionalitat, la igualtat de gènere i la dinamització de la vida social en la comunitat. La cinquena edició d''El joc', subvencionat, els anys anteriors per la Fundació Guillem Cifre de Colonya i el Consell de Mallorca, entén els jocs com a un element transformador, que cal potenciar amb la voluntat de generar espais de creixement comunitari.

El projecte, que es presenta a través de sis activitats relacionades amb els jocs de taula, es durà a terme gratuïtament entre el mes d’abril fins al mes de setembre d’enguany a l’Espai Suscultura de Palma i a la plaça del mercat de l’Olivar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.