cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Balears lamenta que el Govern no sigui contundent contra el tabaquisme

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Balears (Coiba) ha lamentat que el Govern «no aposti per donar suport al Pla Integral per a la Prevenció i Control de Tabaquisme proposat pel Ministeri de Sanitat i ha instat la Conselleria de Salut «a repensar la seva postura».

El Col·legi ha remarcat que el tabaquisme es tracta d'un greu problema de salut pública i que, per això, qualsevol mesura que, basada en l'evidència científica, demostri que contribueix a reduir les conseqüències del tabaquisme «hauria de ser posada en marxa per part de totes les administracions», amb l'objectiu que tingui «el màxim impacte real».

Igualment, des del Coiba han considerat «molt necessari» avançar en la prevenció i control del tabaquisme i han recordat que es tracta d'una malaltia crònica i addictiva que a l'Estat espanyol causa la mort de 56.000 persones cada any. En conseqüència, han insistit que és necessària una resposta «contundent» que respongui a criteris de salut pública amb mesures encaminades tant a la reducció com a la protecció dels no fumadors.

D'altra banda, han incidit en què el tabaquisme és una malaltia i que és «clau» que es garanteixi l'assistència sanitària qualificada de tots els fumadors, que contempli entre d'altres qüestions l'accés a tractaments farmacològics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa 4 mesos
Les ganes de carregar-se el Govern de Pedro Sánchez, porta a les dretes a la negació de l'evidència i a la resistència a possibles acords per a reduir significativament el tabaquisme.
Portem més de 50 anys de consciència social del mal que fa el tabac, tant als fumadors actius com als passius.
Voluntàriament està demostrat que els fumadors no deixaran de fumar i no els importa el cost social que comporta el seu tractament quan emmalalteixen i han de ser medicats i cuidats pel sistema de salut publica de les malalties que s'han auto-provocat conscientment.
Si no es prohibeix fumar en tots els espais públics, no avançarem i seguirem com sempre.
Continuarem veient establiments i comerços que veuen que els seu negoci continua be i funciona de meravella, gràcies a la inconsciència dels fumadors que cerquen espais socials a on poder consumir la seva droga.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente