nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'Ajuntament alaronenc exigeix al Govern espanyol que executi les obres de restauració del Castell d'Alaró

L'Ajuntament d'Alaró ha aprovat per unanimitat exigir al Govern espanyol, a través del Consell de Mallorca, que executi les obres de restauració de les murades del Castell d'Alaró davant la seva «situació crítica» en diversos punts.

El Consistori ha traslladat que, si no es compleix aquesta sol·licitud, plantejarà que sigui l'organisme insular qui executi de manera subsidiària aquestes reformes.

Sobre aquest tema, el batle d'Alaró, Llorenç Perelló, ha assegurat que l'Estat, com a propietari de l'immoble històric, «ha comès un clar incompliment de la legalitat amb la seva deixadesa absoluta» i ha reiterat que, en el cas que el Consell actuàs, «passarà la factura al Govern espanyol».

El Consistori ha lamentat que les inversions que s'han realitzat fins a la data a l'entorn del Castell hagin estat amb la col·laboració del Consell de Mallorca i del Govern, però, «mai amb la col·laboració de l'Estat».

En l'actualitat, les murades i les torres de la fortificació no han comptat «pràcticament» amb cap mena d'intervenció, segons han assegurat, la qual cosa ha provocat que es trobin diversos elements «crítics» en la seva conservació, cosa que ja es reflectia en el Pla de Castells de 1997.

Finalment, han recalcat que el pas del temps «no ha fet més que agreujar la situació» i, per aquest motiu, el Consell ja ha actuat de manera urgent amb dues intervencions en aquests anys per a assegurar «la integritat» del Castell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat P., fa 29 dies
El gentilici d'Alaró és "alaroner" no "alaronenc".
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente