cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Denuncien l'entrenador de gimnàstica Pedro Mir per maltractament i vexacions

Eduardo Sanz - Europa Press

Diverses persones han denunciat davant la Policia espanyola l'entrenador de gimnàstica Pedro Mir, a qui acusen de maltractament físic i psicològic, vexacions i abús de poder.

La denúncia, confirmada per fonts properes al cas a Europa Press, l'haurien interposat tres exgimnastes i una extreballadora del club Xelska, que haurien relatat les vexacions patides anys enrere. A la denúncia col·lectiva es podrien sumar més persones ja que el tècnic ja havia estat acusat en anteriors ocasions per fins a una vintena de gimnastes i tècnics.

Els comportaments vexatoris de l'entrenador es relaten, a més, en una carta anònima que recentment es va enviar al Govern i a altres administracions i instàncies esportives i la recepció de les quals han confirmat fonts de l'Executiu autonòmic.

A la carta, signada per 18 gimnastes, però sense concretar més dades, es relaten comportaments vexatoris i coaccions suposadament comeses per l'entrenador sobre les atletes, quan eren majoritàriament menors d'edat, i en què es reclama una investigació exhaustiva.

Des de l'Executiu expliquen que l'assumpte està en mans dels serveis jurídics, davant la dificultat d'actuar i emprendre accions en base a una carta anònima. En relació amb les denúncies, les mateixes fonts han explicat que, de moment, no tenen constància que s'hagin presentat formalment.

El mateix Mir, a través del club Xelska a què pertany, ha negat les acusacions assegurant que totes les imputacions i insinuacions són «absolutament falses».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.