cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Les Balears varen rebre gairebé un 9% més de turistes internacionals al gener

Isaac Buj - Europa Press

Les Balears varen rebre un total de 139.268 turistes internacionals durant el mes de gener, fet que suposa un increment del 8,97% respecte al mateix mes de l'any anterior, amb una despesa de 174,14 milions, un 20,79% més, segons els darreres dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Es tracta de la segona millor dada d'arribades de turistes internacionals i la millor quant a despesa en un mes de gener a la regió de la sèrie històrica.

De mitjana, cada turista que va visitar la comunitat va gastar al dia 136 euros al gener, un 5,9% més que el mateix mes de l'any anterior, i va romandre 9,17 dies a les Balears. En total, la despesa mitjana per persona es va situar en 1.250 euros, un 10,84% més que el gener de l'any anterior.

Per territoris de l'Estat, el més visitat ha estat les Canàries amb el 27,71% del total de turistes internacionals, seguit de Catalunya (20,11%) i Andalusia (13,98%).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 5 mesos
Serà interessant saber on col·locaran els "turistes" quan ja no hi capiguem i tots el llocs de feina siguin els precaris que alhora genera el sector "turisme" a fi i efecte que els "empresaris" del sector turisme puguin "oferir" els seus autoanomenats preus "competitius". Si hi ha un territori on es pot observar l'evolució, idò preveure, els efectes del sector turisme és en illes com les nostres.
Vendre's i hipotecar el patrimoni cultural, històric, paisatgístic, teixit urbà i rural, en el monocultiu econòmic "turisme" és un disbarat i un fracàs a mig i llarg termini, i els guanys en doblers i altres beneficis solament atenyen uns quants. Ho sap tothom i per això resulta encara més ridícul que cada temporada, no solament a les Balears, també al País Valencià i al Principat, ens informin puntualment del nombre de pernoctacions i despesa per unitat, com si tot plegat no tingués cap fi, "no limits, unlimited". Ningú fa el mateix amb altres sectors de l'economia molt més importants, necessaris i per damunt de tot essencials. O a potser a qualcú l'han mantingut mai informat puntualment i periòdica de la quantitat de parells de sabates fabricades, de la producció de patates, hortalisses, indústria tèxtil, mobles... Qualsevol estudiant d'economia sap que la clau és la diversificació econòmica i que el nefast monocultiu turisme ( i el seu sector i col·lega paral·lel sector totxo) és un suïcidi a llarg termini... Despertam-nos ! És massa tard ?
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente