algo de nubes
  • Màx: 13.55°
  • Mín: 8.05°
13°

Més de 100 estudiants participen a les activitats del Dia de la Dona i la Nina en la Ciència i la Tecnologia al ParcBit

El ParcBit ha celebrat aquest divendres el Dia Internacional de la Nina i la Dona en la Ciència i la Tecnologia (11 de febrer), amb l’assistència del l’alumnat de 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i 1r FP Bàsica dels centres Escola El Liceu, Aula Balear, IES Politècnic i Col·legi La Porcíncula.

La jornada ha començat amb la participació a la Gincana 11F Realitat Augmentada, una ruta pels carres del ParcBit, on l’alumnat ha pogut conèixer a les científiques que donen nom als carrers del ParcBit, com Ada Byron, Antonia Maury, Laura Bassy o Rita Levi. A través dels seus dispositius mòbils, els estudiants han estat guiats cap als personatges amagats, descobrint informació de cada una d’elles a través d’animacions de realitat augmentada, i responent preguntes del qüestionari sobre la seva vida i descobriments científics.

A continuació, a l’auditori, els estudiants han escoltat les xerrades de científiques i tecnòlogues d’empreses del ParcBit: Paula Fernández, Doctora en Bioquímica i Biologia Molecular, i directora científica a l’empresa Laminar Pharma, biotecnològica pionera en descobriment, disseny racional i desenvolupament clínic inicial de fàrmacs. També, a tres científiques i enginyeres de l’empresa WDNA: Maria Cardell, Doctora en Física i Màster de Física Avançada i Matemàtica Aplicada (FAMA) a l’especialitat de fluids físics i llicenciada en Ciències Ambientals, Alexandra Recine, Dra. Enginyera de Telecomunicacions a l’especialitat de telemàtica, i Andrea Geana, llicenciada en Enginyeria Elèctrica i Telecomunicacions i Màster d’Enginyeria en Aplicacions Industrials.

El secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, ha estat l’encarregat de fer la cloenda d’aquesta jornada recordant «la rellevància de l’11F per fomentar la presència de la dona i la nina en la ciència», agraïnt la presència dels centres educatius i destacant la feina de les científiques i tecnòlogues que han ofert la seva ponència, en representació d’empreses molt destacades del ParcBit, Laminar Pharma i Wireless DNA.

Finalment, cada membre del grup guanyador de la Gincana 11F, format per quatre alumnes de 4t d’ESO del Col·legi La Porcíncula, ha rebut com a premi un altaveu Bluetooth.

Aquesta jornada celebrada al ParcBit amb motiu de l’11F té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els estudiants i molt especialment entre les nines. A més, és necessari donar visibilitat a les dones que han estat rellevants en la història de la ciència i la tecnologia, difondre la cultura científica i la tecnològica entre els estudiants i donar a conèixer el ParcBit com a punt de referència del sector professional en la investigació i la innovació tecnològica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.