cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Clam a Ciutadella en defensa del català: «Qui estima la llengua la protegeix»

Més de 200 persones han participat en la protesta a favor de la llengua celebrada a Ciutadella. | Foto: Plataforma per la Llengua

Clam unànime. Més de 200 persones s'han concentrat aquest dissabte davant l'Ajuntament de Ciutadella per protestar pel 'no' del consistori a penjar una pancarta en defensa de la llengua.

A l'acte, molt reivindicatiu, s'ha desplegat la pancarta 'censurada' de la Plataforma per la Llengua amb el lema, 'Qui estima la llengua la protegeix'. La concentració ha comptat amb la lectura d'un manifest per part d'un membre de Plataforma per la Llengua Menorca, en el qual s'ha explicat la cronologia dels fets i s'ha deixat clar que l'Ajuntament no va entregar la primera resolució de la instància. Així, el consistori «ha comès un greuge contra la llengua pròpia i la llibertat d'expressió d'una ONG apartidista que únicament pretén lluitar perquè la nostra llengua no retrocedesqui en el seu ús social ni en els drets que li corresponen», tal com expressa el manifest.

Per altra banda, com ha anunciat el membre Plataforma per la Llengua Menorca en la lectura del manifest, l'ONG del català ha presentat aquesta setmana un recurs de reposició a la denegació de la instància per part de l'Ajuntament de Ciutadella.

Rebuig de l'Ajuntament

Cal recordar que l'Ajuntament de Ciutadella va denegar la col·locació d'una pancarta en defensa de la llengua catalana a la Plataforma per la Llengua, amb motiu de la Diada del Poble de Menorca.

L'entitat va dur a terme la instància pertinent per a mantenir la pancarta entre els dies 15 i 20 de gener i el consistori va autoritzar-la en un primer moment, però va acabar revocant aquesta autorització prèvia i la pancarta no es va poder penjar.

L'acte de penjar la pancarta estava inclòs en la programació de la Plataforma per la Llengua per a la celebració de Sant Antoni, amb altres propostes com una conferència sobre l'arribada del català a Menorca i la col·locació d'una paradeta al carrer Josep M. Quadrado, de Ciutadella, amb alguns voluntaris de l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa 3 mesos
El Destroyer (el nom ja indica el què) i el Poligonera saben que el català (ells en diuen sistemàticament mallorquí) no és una llengua espanyola. Per això la volen eliminar. Si fos espanyola se l'estimarien molt, l'aprendrien i la parlarien...
Valoració:6menosmas
Per Xec, fa 3 mesos
És obvi que la gran majoria de ciutadellencs hi estan d'acord. No s'ha de ser molt viu per saber-ho si coneixes el poble.
També és obvi que hi ha una feina ingent a fer per conscienciar de la necessitat i urgència de prendre mesures decidides per aturar el lingüicidi.
També és obvi que la grandíssima majoria de ciutadellencs no tenien coneixement d'aquest acte.
Tot plegat ens ha de fer pensar si aquests actes s'organitzen bé, si estam consignats i capacitats per mobilitzar la gent més enllà dels cercles militants.
Valoració:10menosmas
Per xisca, fa 3 mesos
Si estimes la teva llengua, la protegeixes parlant.la, llegint.la i utilitzant.la a tot arreu. El català necessita creuar les fronteres de la inseguretat i de la por, amb més seguretat i força.
Valoració:11menosmas
Per tenen raó, fa 3 mesos
Tenen més raó que un sant, circumstància que demostra, el lema, que el govern de n'Armengol i els seus socis no ho varen saber fer, això de defensar i protegir la llengua catalana. També per culpa de la seva deficient i covarda política lingüística i per culpa d'haver ampliat la moratòria del requisit de català a la sanitat pública, ara la dreta governa.
Valoració:16menosmas
Per Moix, fa 3 mesos
La llengüa nostra és la nostra ànima. Mai serà ni substituïda ni trepitjada per cap de forastera. MAI
Valoració:19menosmas
Per Destroyer, fa 3 mesos
Me alegra que hayan ido 108 personas. Eso quiere decir que su discurso nacionalista y reaccionario no interesa a nadie
Valoració:-43menosmas
Per poligonera, fa 3 mesos
Titular sensacionalista, 200 no representa toda Ciudadela.
Valoració:-38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente