cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Clam a Palma contra el «genocidi» i en solidaritat amb Palestina

Clam unànime. Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a Palma en solidaritat amb Palestina i per a reclamar la fi de la intervenció militar d'Israel a la Franja de Gaza. Els manifestants també han reclamat a l'Estat espanyol que deixi de vendre armes a l'Estat hebreu.

La marxa, convocada per Ciutadans per Palestina i Mallorca per Palestina, ha sortit a les 18.00 hores de la plaça del Tub de Palma i ha recorregut els principals carrers de Ciutat fins a arribar a la Delegació del Govern espanyol, on s'ha llegit un manifest.

Una gran bandera palestina ha marcat el recorregut de la marxa. També hi havia diverses pancartes amb els lemes 'Stop genocidi' i 'Aturem el genocidi a Palestina'. Entre els lemes que s'han pogut escoltar s'hi trobaven: «Del riu fins a la mar, Palestina llibertat!», «No és una guerra, és un genocidi», «Israel assassina, Europa patrocina» i «Visca la lluita del poble palestí!».

A la marxa hi havia representants de nombrosos col·lectius socials, entre els quals membres de la CUP-Crida per Palma. Des dels col·lectius convocants han assenyalat que reconeixen el «legítim dret dels palestins a defensar-se de l'ocupació il·legal» i el «genocidi sionista», que, des del seu punt de vista, està «patrocinat per l'imperialisme estatunidenc i europeu».

«Exigim a les autoritats de l'Estat acabar amb la col·laboració amb l'imperialisme estatunidenc amb la sortida de l'OTAN i que trenquin totes les relacions militars, econòmiques i diplomàtiques amb l'entitat feixista d'Israel, recordem que el govern abans amb Podem, ara amb PSOE/Sumar han venut més de 40 milions d'armes en els darrers 5 anys», han afegit els col·lectius. «Reconeixem el dret internacional d'autodeterminació dels palestins a viure en pau i llibertat des del riu fins a la mar», han sentenciat.

Aquestes marxes de solidaritat amb Palestina s'han reproduït arreu dels Països Catalans i altres territoris de l'Estat espanyol. El clam ha estat unànime: cal aturar el «genocidi» a Palestina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per patxipòleg, fa 6 mesos
No érem ni ''decenas de personas'', ni gairebé 1000 (com diu IB3) ni, com s'afirma aquí, 1500 persones. Érem milers de persones, més de 3000. Basta comparar amb les cròniques que heu fet de les manifestacions anteriors, on parlàveu de 2000 persones. Aquesta era molt més massiva que les anteriors. Rigor i contrast, per favor.
Valoració:2menosmas
Per Qui, hauria de tenir vergonya?, fa 6 mesos
Vergonya és que una part de la població europea se posi de part dels terroristes islàmics . I que facin renou perque vulguin que aquests mateixos terroristes, i els que se senten representats per ells, vulguin eliminar a una nació i als seus habitants, o almenys expulsar- los del seu país, que justifiquin una massacre de civils en la que foren especialment depravats amb infants, nadóns i embarassades.
Vergonya és que també amollin estupideses tals com que Israel practica l'apparheid amb els palestins, o que aquests darrers no ténen cap futur, sense pensar ni per un minut, com pot ser, que un país practiqui l'apparheid amb els ciutadans d'un altre país?
I és que ni tan sols s'en han assebentat de en que consistia, aquell sistema de govern i d'administració que estava implantat a Sudàfrica en el passat, però que repeteixen el disbarat fins a l'infinit.
O també l'altra perla sobre Palestina, que també és un clàssic, sobre que no hi ha futur ni treball a Palestina.Però no pensen que si enlloc d'educar als seus infants, els palestins els envien a tirar pedres i els inculquen un odi a mort cap els seus veinats, que resten de per vida sense saber res, ni aprendre a fer res, és absurd culpar al veïnat, que dit sigui de passada, dóna treball a més de mig mil.lió dels seus compatriotes. I si se queixen de que a Palestina hi ha poques empreses, no deven tampoc saber que quan Israel va abandonar la franja de Gaza ( perque encara que repeteixin que Gaza està ocupada per Israel, fa devuit anys que varen partir) si els palestins enlloc de cremar tots els vivers de plantes i tot tipus de negocis que varen deixar els israelians, els haguéssin seguit explotant, també haurien contribuit a combatre la pobresa.
Però com que aquests defensors de una Palestina fel Jordà fins al Mediterrani, passant per damunt d'Israel, no han estat mai per allà, ni tampoc s'han molestat en informar-se de manera seriosa, i només escolten als fanàtics i miren les imatges d'unes televisions infames, que moltes vegades ni tan sols son d'allà, o estan trucades, mentres que no mostren res del que passa a Israel ni de que també pateixen sense haver- ho provocat, el mateix que dónen per bones unes xifres de morts donades pels mateixos terroristes, que se veu a simple vista que estan augmentades exponencialment, pensen que anar a favor d'un gent que porta la invasió a dins del seu ADN i que fa més comèdia que la Xirgú, és ser progressista i modern, organitzen aquests saraus, que a la llarga faran molt de mal a Occident, però que a la curta, els perjudicats seràn tots els partits d'esquerra que s'han posat del costat dels terroristes assassins i dels que estan al seu costat. Perque encara que no s'ho creguin, també hi ha molta gent d'esquerres que no estam disposats a donar el vot, a uns polítics que se posen del costat del terror i de les dictadures islamistes i que estam fisposats a abstenir- nos o a votar altres opcions que respectin els principis més importants delnostre pensament, sbans de donar més força a qui no té seny.
Volem millorar la nostra societat i fer- la més humana, que les empreses grans no mirin just pels seus dividends i que pensin un poc més amb els clients i treballadors. Però no volem ni tan sols ser amics de les dictadures del terror, com per exemple Iràn, que imposen una religió que predica que per ser sant s'ha de ser un assassí, o que consideren a les dones com animals i que pengen als homosexuals.
Una vergonya és anar darrera d'aquests terroristes criminals, invasors i mentiders, no defensar la llibertat i al que és atacat vilment.

Valoració:0menosmas
Per conisi, fa 6 mesos
jo hi era i estic orgullos
Valoració:1menosmas
Per Estam ben arreglats, fa 6 mesos
I la Jihad que els respecta molt, als Drets Humàns?
Demaneu-ho als que varen perdre familiars seus a Catalunya, perque uns terroristes jihadistes els varen
assassinar. O agafeu un avió i aneu a Sud- Àfrica, el país que ha denunciat a Israel devant de la ONU i veureu faltar als DD HH cada cinc minuts ,amb els seus ciutadans i amb els immigrants .
Però entre els que pateixen judeofòbia, els que s'han deixat inflar el cap per una campanya despietada, en favor d'un proper i mitjà Orient tot àrab i musulmà, que ja té un peu ja a dins d'Europa, que demonitzen a Israel i fan tot tipus de trampes, per enganar a Occident. i de certs mitjans que dónen per bona la versió pro- Palestina, però
que callen tot el que passa a Israel que no sigui quan responen al foc de Hamàs, , tenim gent per aqui que tira pedres damunt de les seves teulades. I aquests darrers, no just no volen tractar d'esbrinar la veritat, sinó que se te tiren damunt a tu, si no vas a la seva i els fas la contrària.
Estam ben arreglats, amb aquest personal que no vol veure, a on mos està ficant a tots.
Valoració:-6menosmas
Per Maria, fa 6 mesos
Fa vergonya llegir els vostres comentaris. Israel és un estat colonial que duu 75 anys oprimint i massacrant els palestins. Informació n'hi ha suficient per a entendre la situació però vos record que els palestins han estat desplaçats forçosament de casa seva, de les seves pròpies terres i obligats a viure en camps de refugiats en condicions precàries. Les Nacions Unides treballen a Gaza des del 48 i han perdut a Palestina més treballadors que a cap altre banda del món. Cada deu minuts mor un infant a Gaza. Feis vergonya, no teniu ni humanitat ni consciència de classe. El que deis que és terrorisme és la resistència d'un poble oprimit que lluita per sobreviure a l'extermini. Israel ha bombardejat tots els hospitals, ara ja no en queda ni un. Israel és el vertader terrorista. Per sort ahir érem més de 4000 persones al carrer, un orgull veure com aquesta terra sap defensar als pobles del món. Una vergonya també el periodisme comprat que inventa xifres. No sou capaços ni de solidaritzar-vos amb els periodistes que han mort a Gaza. Ells i elles són l'exemple. Vosaltres sou la vergonya.
Valoració:5menosmas
Per No poden ser més absurds, fa 6 mesos
@LI Lorenzo. No pot tenir més raó. Una part de la nostra societat, principalment de l'esquerra, s'ha fet pro- palestina, pro- panarabista, pro- jihadista i son tan antisemites i tan judrofòbics, sense que tampoc sàpiguen el motiu, que no just se manifesten en favor de Hamàs exigint que s'elimini un país del mapa per tenir contents als seus protegits, si no que se dediquen embrutar els calls de les ciutats, que son patrimoni històric, a ocupar i embrutar
un hotel en funcionament, just perque el seu propietari és jueu i a fer tot tipus de troperies i de malifetes sense rebre cap càstic ni amonestació, perque aquestes barbaritats son percebudes com actes humanitaris.
I la moreria, com que ha vist que si ells fan desastres i llavors ploren, els funciona de meravella, ara també ploren perque diuen que molta de lanostra gent els diuen"moros de m....", com conta avui un diari català, segurament perque cerquen fer de les seves impunement i que tothom calli.
I jo només tenc por de que si ningú posa ordre, tota la gent normal acabarem condemnats perque aquesta altra gent, tan els moros, com els seus adoradors, ens hauràn condemnat a penes dures i cruels, acollint-se a les nostres pròpies lleis.

Valoració:-5menosmas
Per Guillem, fa 6 mesos
L’estat d’Israel, no representa a totes les comunitats jueves, ni es va crear sobre el consens democràtic de les diferents sectes. Representa al Sionisme, es un estat segregacionista que defensa el supremacisme jueu i que no respecta els drets humans i la igualtat de totes les persones. Els jueus que respecten la igualtat entre tots els éssers humans, no aproven l'expulsió dels palestins de les seves cases i les seves terres. La gent demòcrata no hem d'acceptar cap estat que no respecti la igualtat i els mateixos drets i obligacions per a tothom.
Valoració:4menosmas
Per Ll. Lorenzo, fa 6 mesos
Bon dia,

Han aparescut pintades antisemites “Xuetes free” i “Xuetes da home” al Call Major, devora la Casa de l’Església i la plaça de Sant Geroni. Primer Vox, ara acusar els jueus de ser dolents, culpables de pestes, pandèmies i crisis financeres… després pintades. Ultradreta, nazis, com els fotografiats a Portals el 1938, i ara propalestins sense haver estat a Israel i Gaza per documentar-se’n, tots contra els jueus. I ningú no condemna les pintades. Lliçons de democràcia i respecte dels drets humans des d’Europa i el Regne d’Espanya. Fa riure per no plorar. Salut.
Valoració:-6menosmas
Per Gent manipulable cent per cent, fa 6 mesos
Per genocidi, el que va fer la banda terrorista palestina Hamàs el passat set d'octubre a Israel.
Clar, que si aquests mateixos que protesten, exigeixen que no se parli dels fets que han desfermat la guerra, que tampoc Israel reclami que se lliberin als hostatges en mans de Hamàs que encara son vius, que no vulguin acceptar que s'exagera exponencialment el numero de palestins morts, que se publiquen imatges que no pertanyen a aquesta guerra, ni que aquests mateixos que tant se victimitzen vulguin que els israelians no se defensin dels atacs, i que al seu país i territori el se quedin els palestins, se pot esperar qualsevol cosa d'aquesta gent tan defensora dels que viuen per odiar iper fer mal .
I si se posen de part del terrorisme islàmic, haurien de tenir ben clar que quan aquests terroristes tornin atemptar contra noltros, i que reclamin per ells la nostra terra, ja que també diuen que és seva i que la volen"recuperar" tambè hi haurà bàmbols a altres llocs més a occident, que juntament amb els moros immigrats que puguin tenir a casa seva, aquest mateixos que no s'adapten i que sempre demanen doblers públics sortits dels impostos dels altres, que clamaràn pels drets dels invasors, i perque noltros tampoc ens poguem defensar del la fúria jihadista.
No sé com se poden deixar enganar d'aquesta manera, si saben que per molt que els defensin, no els borraran de la llista negra.
Qualque dia ho lamentaran, però ja serà massa tard.

Valoració:-5menosmas
Per xisco, fa 6 mesos
Hombre, clam a Mallorca por un centenar de personas......,
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente