cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Demana l'horari a un bar de Palma i el cambrer li retreu «y porque no me habla en español?»

La coneguda cantant Fanny Marí ha fet pública una situació de discriminació per raó de llengua que ha viscut fa pocs dies i que és representativa del que es pot trobar una persona que vulgui usar lliurement la llengua pròpia de Mallorca.

Els fets es varen produir al cafè bar S'Aire del carrer de La Gerreria de Palma.

«Un altra lloc on ni t’entenen ni te volen entendre. 'y porque no me habla en español?' deia el cambrer. Jo sense immutar-me ni contestar les seves preguntes impertinents, he seguit demanant si obrien a la nit, i a la fi m'ha hagut d'entendre repetint i amb senyes», ha explicat en les seves xarxes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@pregunto

Yo contesto lo que me sale del bolardo y a quién me da la real gana.
Adopta un gato si quieres que te hagan casito, pelacañas.
Valoració:-2menosmas
Per pregunto, fa 6 mesos
claro que si guapi: A tu si que et devia faltar oxigen al neixer o un excès d´alguna substancia que va pendre la teva mare.No contesta mai el que et pregunten i si ho fas és amb qualsevol estirabot.Ets una pobre persona.
Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@Corbatitas

A ver, @Corbatitas.
En todo caso, la que no sabe escribir es la @Castafiore, que lo ha escrito así en su red social.
O el becario que lo ha transcrito al periódico.
Por Dios, un poco de seriedad. El DBalears no merece menos.
Valoració:1menosmas
Per Ll.Lorenzo, fa 6 mesos
Si ha estat així el cambrer no sap castellà perquè seria separat: “Por qué…” i no tot plegat.
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@pregunto

Te remito a la respuesta que le di a @@ claro que si i nihil novum.

De verdad que no sé si lo vuestro fue falta de oxigeno al nacer o exceso de Pelargón.
Valoració:-1menosmas
Per pregunto, fa 6 mesos
Claro que si guapi: M´agradaria que aquesta vegada responguis ja que no ho fas mai.En qüestió de llengua s´ha de complir la Constitución i l´Estatut o no?perquè tu pots viure plenament en la teva llengua i nosaltres els català/balears no?Si ets tan intel.ligent com ens vols fer creure,perquè no has arrivat mai a la conclusió de que el que sents tu per la teva llengua sentim nosaltres per la nostre i no anem enlloc a imposar-la com feu vosaltres els castellà parlants?
Valoració:6menosmas
Per unaperaqui, fa 6 mesos
@claroqueguapi (el del 1r comentari de tots): M'agrada que reconeguis que el fet que me digui tal cosa és equivalent a maltractar-me. Me dones la raó, gràcies. Però no has entès res. Vaig entrar a demanar-ho, i òbviament, abans de demanar-ho, ell encara no m'havia dit res. Tanmateix, si no te dona el cervell per entendre la seqüència de fets, no me molestaré en llargues explicacions, madò @castoflorot.
Valoració:3menosmas
Per unaperaqui, fa 6 mesos
Hem de parlar la nostra llengua i no necessitam donar explicacions. Per això no em vaig immutar. Les explicacions ens victimitzen i ens posen en una situació inferior (si donam explicacions, ja sembla que ens sentim inferiors). Aquesta gent no té interès ni en la nostra llengua ni els "perquès". És millor no entrar en discussions amb algú així. Simplement parlar-li i ja s'ho farà. Quanta més gent simplement li parli, sense sermons, més veurà que necessita la llengua. I evidentment, denunciar públicament tothom que ens menysté!
Valoració:7menosmas
Per unaperaqui, fa 6 mesos
@ergo: 1a- No inventis. D'on has tret que ho va demanar "per favor"? Resulta que som jo en persona a qui li va passar i el "per favor" no existí.
2a- I en tot cas, ni per favor ni hòsties. Si m'ho hagués demanat "per favor", li podria haver contestat que "per favor, procura entendre l'idioma dels teus clients d'allà on treus els sous".
Valoració:5menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@La Paca

Policía política, dices?.
Como en Catacoña?.
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente