algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'ASM encoratja l'OCB a no acceptar la «medalla de oro al mérito en las bellas artes»

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha encoratjat a l'Obra Cultural Balear, en un comunicat emès aquest dijous, a rebutjar la «medalla de oro al mérito en las bellas artes», atorgada pel Ministeri de Cultura espanyol, atès que, segons han dit, «acceptar-la implicaria legitimar l'Estat que ataca tot el que l'OCB representa i defensa».

L'ASM ha començat el comunicat felicitant l'OCB pels seus seixanta anys de trajectòria, i considera evident que «la seva tasca en defensa de la llengua i la cultura pròpia de les Balears ha estat i és indispensable». No obstant això, l'ASM ha constatat que acceptar aquest premi «només serviria per rentar la imatge de l'Estat que, per activa i per passiva, i sigui quin sigui el color polític del govern de torn, ha fet davallar l'ús social del català a uns mínims històrics».

Així mateix, l'ASM ha recordat que «No podem oblidar que és l'Estat espanyol qui ens obliga a rebre el 100% de les plataformes en espanyol, cosa que afecta directament la llengua de les xarxes socials i els influencers; qui, al mateix temps, impedeix la reciprocitat de la recepció de les televisions en català; qui ignora les entitats que treballen pel català; qui obre les portes a l'allau immigratòria i la superpoblació i no ens dota d'eines legals i econòmiques per integrar els nouvinguts; qui no impulsa ni fa respectar la nostra llengua als tribunals de justícia, les forces de seguretat de l'Estat, l'administració perifèrica i els destacaments del seu exèrcit; qui cada any aprova al voltant d'un centenar de normes legals que discriminen el català".

L'ASM ha conclòs el seu comunicat encoratjant l'OCB «a rebutjar aquest premi i a aprofitar l'ocasió per fer arribar a l'Estat espanyol, en resposta, un clam d'indignació pel tracte colonial i lingüicida que ens dispensa des de fa més de tres segles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Josep ST, fa 9 mesos
Crec que aquesta gent viu a una realitat virtual i fora del mon, però si son feliços així, millor no molestar-los. Un reconeixement sempre s'ha d'aprofitar
Valoració:-1menosmas
Per Ja ho val!, fa 9 mesos
El problema de Mallorca, de Menorca d'Eivissa i de Formentera, és que hi ha vingut massa gent de fora. I dissortadament, la majoria d"aquests foranis no son massa intel.ligents, ni sensibles, ni educats, ni de bons sentiments, com per agrair l'acollida, i respectar la nostra cultura, la nostra llengua i assimilar- les. Si no que per contra, posen per devant la seva comoditat i se neguen a aprendre l'idioma i a comprendre la cultura de la nostra illa, sense preocupar- se pel mal que estan fent.
I com que son tants, resulta que les seves reivindicacions egoístes i destructives, pesen més que les nostres que estan carregades de lògica i de raó i son ells els que queden com els perjudicats, devant la opinió pública
A Catalunya ho han entès. I per aquest motiu, estan negociant refer la Constitució i assumir la Generalitat les competències d'estrangeria, perque així podran exigir, entre altres requisits com el bon comportament, que aprenguin el català. Encara els quedarà el sector dels immigrants interiors, molts d'ells orgullosos de ser monolingües del Castellà i amb la ridícula creència de que aprendre la llengua catalana és una humil.liació, fet pel qual se neguen fins i tot a entendre- lo. Però almenys tindran domada una majoria important fe la població forània.
Valoració:4menosmas
Per Josep Miquel, fa 9 mesos
@Xisco, no tots son com vosté, que a canvi d'un plat de llenties igual seria capaç de vendre a la seva mare, la ASM es senzillament un grup de gent que defensa lo seu mentre que vosté es un no-ningú que defensa tot el que ve de fora, a això se li diu, en el millor dels casos curtor. I no es faci palles mentals jo no estic a aquesta Associació pero si defenso completament els seus drets i les seves idees, els que com vosté van desberetats tenen un problema important dins el cap just es troba suro, i possiblement a la resta del cos odi.
Valoració:4menosmas
Per xisco, fa 9 mesos
Si la ASM recibiese un premio del estado español con una cantidad económica, se aplicarian el refran de "donde digo digo, digo Diego".
Valoració:-9menosmas
Per Catalunya integral, fa 9 mesos
«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit».

La Nostra Terra (1930)
Valoració:9menosmas
Per mallorquinisme bo i raonable, fa 9 mesos
«Si el mallorquinisme no pot ser oposat a balearisme, i balearisme vol dir, essencialment, catalanisme insular, està clar que el mallorquinisme únic que s’ha d’admetre com a bo i raonable és el catalanista».

Joan Estelrich(1917)
Valoració:9menosmas
Per ||*||, fa 9 mesos
No es pot acceptar cap premi, honor o distinció que vengui de cap estat que ocupi part del nostre territori; és a dir, que vengui dels estats imperialistes espanyol, francès o italià.
Valoració:8menosmas
Per Josep Miquel, fa 9 mesos
@vei, lo seu amb les banderes es de traca i mocador. Si voste per possar un exemple es del At. Balears o del Mallorca, les seves banderes son seves, i no son ni de Palma, ni de Mallorca, ni de cap altre part d'aquest trist país del Nord d'Africa ni de cap altre entitat, associació o país del mon. Els que sempre van embolicats en banderetes solen fer-ho sempre per intentar amagar les seves vergonyes, pero tot-hom veu que van en pel. Menys obsessions amb les banderes, siguin les que siguin es respecten pero les que estima cada persona no tener perque esser les "oficials"
Valoració:10menosmas
Per Catalunya sencera, fa 9 mesos
Aquesta bandera, l'estelada, és la que representa l'aspiració del conjunt de la nació catalana a la independència del nostre territori nacional, això és, de tot el país (continental i insular): de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.
Valoració:2menosmas
Per observador, fa 9 mesos
l'ASM és catalanista no mallorquinista
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente