cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'OCB de Llucmajor organitza una xerrada sobre la situació actual de la llengua catalana

225273

L’OCB de Llucmajor organitza aquest dijous 11 de gener una xerrada sobre la situació actual de la llengua catalana. La xerrada serà a càrrec del professor de la UIB Antoni Llabrés. Llabrés és codirector del Diploma universitari en legislació lingüística i drets lingüístics, i dirigeix el Curs de llenguatge jurídic de la UIB, que va comptar amb una alta participació a la seva darrera edició.

A més a més, és membre de la Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear, així com de la Federació Llull, i és membre del Consell Social de la Llengua Catalana.

La xerrada tendrà lloc al Claustre de Sant Bonaventura, i començarà a les 19h.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Llodrà, fa 7 mesos
Per a Che, quan et refereixes a "mitjans coercitius imposats", deus voler dir les més de 500 normes i lleis espanyoles que estableixen l'ús obligatori de l'espanyol o castellà... És clar ! Per suposat ! Abans d'escriure segons què informeu-vos millor de la "realitat".
Valoració:4menosmas
Per Manacorí, fa 7 mesos
Si el fet que s'organitzi i es convoqui una xerrada sobre la llengua catalana, provoca tantes sortides de to i poca-soltades als comentaristes xovinistes espanyols, vol dir que ben segur que malgrat ells estem millor del que ells voldrien. Si la llengua catalana se'ls hi en fot i la consideren poca cosa i a extingir, com és que ací son capaços i s'esforcen a escriure ximpleries que no es creuen ni ells ? És molt senzill : A ca nostra, xerreu sempre en català, és a dir amb naturalitat i també xerreu i escriviu la nostra llengua amb cura, la mateixa que esmerceu quan en feu servir una altra.
Valoració:5menosmas
Per Manacorí, fa 7 mesos
Xe ! En un món globalitzat, dins d'una Europa i un món amb pluralitat lingüística de fa milers d'anys, si els propis parlants de llengua catalana no en som conscients de que la nostra llengua ha de tenir el mateix respecte, ús, utilitat, presència, suport, consideració, atenció, difusió, divulgació, auto-estima, atenció, interès, reputació, prestigi, crèdit... que tenen els parlants d'altres llengües europees en la quotidianitat i a les "xarxes socials" devers el neerlandès, el romanès, l'hongarès, el grec, el suec, el txec, el búlgar, l'eslovac, el danès, el finès, el noruec, el croat... No arribarem enlloc, idò no anirem pas bé. Despertem-nos i no en fem cap cas d'il·luminats que tothora ens intenten aixecar la camisa amb la seua falsa realitat, excuses i fal·làcies ridícules, quan bàsicament la seua única obsessió és reduir-nos a res (a l'àmbit de la proximitat familiar en diuen encara alguns barruts, és com ho deien en temps de franco) i espanyolitzar-nos del tot.
Valoració:0menosmas
Per observador, fa 7 mesos
dentro de pocos años se hablara mas arabe que catalan, siendo el castellano el predominante
Valoració:-2menosmas
Per Xisca, fa 7 mesos
Catalinero! NO ME DEIXEN...ho entens? Che! EL CATALÀ, l'entenen si el parles. Proveu.
Valoració:3menosmas
Per Che, fa 7 mesos
En un món globalitzat, amb pluralitat lingüística dins Espanya, però molt especialment a les xarxes socials, si vols ser escoltat per alguna cosa més que el teu àmbit de proximitat (família i amics), estàs obligat a fer servir llengües d'àmbit universal, que bàsicament són anglès i castellà. I aquesta és la realitat que reduirà l‟àmbit d‟ús del català, per més mitjans coercitius que imposin.
Valoració:1menosmas
Per Catalinero, fa 7 mesos
DEJAR A LA GENTE QUE HABLE LO QUE LE DE LA GANA!!!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente