nubes dispersas
  • Màx: 13.59°
  • Mín: 9.19°
13°

L'Ajuntament de Manacor posa en marxa una campanya per un Sant Antoni lliure d'agressions sexistes

225263

'Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni' és el contundent missatge que llença l'Ajuntament de Manacor per a aquestes festes de Sant Antoni, amb el propòsit que aquests siguin uns dies lliures d'agressions sexistes. La iniciativa, que compta amb la col·laboració del Patronat de Sant Antoni de Manacor i el Patronat de Sant Antoni de Porto Cristo, es recull també als programes de festes.

Amb l'objectiu de sensibilitzar al màxim tota la població i les persones implicades en la festa, l'Ajuntament ha elaborat un logotip amb el lema 'Foc a les agressions sexuals i que visca Sant Antoni'. També ha dissenyat adhesius i xapes que es repartiran els propers dies en els actes més destacats de les festes de Sant Antoni 2024.

En el marc d'aquesta campanya, el departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Manacor habilitarà aquest dimarts vespre un Punt lila a la plaça de Ramon Llull amb motiu del primer ball dels dimonis, una de les cites imprescindibles del programa de festes de Sant Antoni que cada any acull centenars de persones. El Punt lila s'instal·larà devora la carpa del Patronat de Sant Antoni i comptarà amb voluntaris del Patronat de Sant Antoni i de l'Espai de Crist Rei. S’hi podrà denunciar qualsevol tipus d'agressió sexista i demanar material informatiu.

Pel que fa a l'Assaig dels Goigs que tendrà lloc el proper divendres 12 a la plaça de la Concòrdia, s'habilitarà un sistema d'Agents liles itinerants que es repartiran per la plaça i els carrers adjacents. Els Agents liles aniran identificats amb una armilla de color lila i seran la referència per a aquelles persones que vulguin denunciar qualsevol tipus d'agressió sexista o que sol·licitin informació al respecte.

El mateix sistema s'aplicarà el dissabte de Sant Antoni, dia 16 de gener. Un grup d'Agents liles es repartiran pels punts més concorreguts de la festa per tal de poder atendre denúncies i sol·licituds d'informació.

A Porto Cristo, el Punt lila s'habilitarà el proper dissabte 13 a la plaça del Sol i de la Lluna amb motiu de la torrada popular i assaig dels goigs, que tendrà lloc després de la sortida de na Tonina.

«No ens aturam de fer feina perquè els espais d'oci siguin segurs, per això, a més de formació posam tots els recursos que tenim per prevenir, detectar i atendre agressions masclistes. Manacor no pot tolerar cap comportament inacceptable ni masclista dins cap festa», assegura la delegada d'Igualtat de l'Ajuntament de Manacor, Carme Gomila.

Aquesta iniciativa no seria possible sense la col·laboració dels patronats de Sant Antoni de Manacor i de Porto Cristo, que ja varen acudir a la formació impartida pel departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Manacor per a prevenir i detectar agressions sexistes. La formació va fer especial incidència en poder detectar una situació d'agressió i oferir les eines bàsiques per a poder afrontar la situació i el protocol a seguir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisca, fa devers d'un mes
Molt bé, ajuntament de Manacor. Però ajudaria molt que ses dones NO SE DEIXESSIN discriminar per cap motiu, ni per ningú, i ho manifestassin fora vergonya, ni por. A crits, si fa falta.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente