cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Cap de setmana d'homenatges a Aurora Picornell i les roges del Molinar: les bales no han matat la memòria

Aquest cap de setmana s'han fet tres actes de memòria i homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar.

Divendres es va fer un homenatge a les Roges del Molinar, concretament a tres d'elles originàries de Capdepera, allà on estan enterrades: al cementeri de la localitat gabellina.

Catalina Flaquer Pascual, Antònia Pascual Flaquer i Maria Pascual Flaquer, gabellines assassinades pel franquisme la nit del 5 de gener de 1937, varen ser recordades per l'Associació Memòria de Mallorca i l'Ajuntament de Capdepera en un acte on hi va haver les intervencions de Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca i Yannick Wilken, regidor de Cultura i l'actuació musical de Carme Alzina.

Acte al Molinar de Palma

Entitats memorialistes, partits d'esquerres i sindicats han rendit, aquest diumenge, un homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges' en El Molinar, quan es compleixen 87 anys de l'assassinat d'aquestes sis víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista.

En l'homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar, que ha tengut lloc a les 12.00 hores, convocat pel Col·lectiu Aurora Picornell, el PCE i Esquerra Unida, han participat representants del PSIB-PSOE, com el senador José Hila; d'Unides Podem, com la regidora de la formació a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz; i, de MÉS per Palma, com la també regidora en Cort, Neus Truyol.
També hi ha participat el secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García, qui ha dit que la lluita d'«Aurora Picornell i les seves companyes continua donant llum a la classe treballadora». I representants de Memòria de Mallorca.

En finalitzar l'acte d'homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges del Molinar', s'ha dut a terme una ofrena floral en les pedres de la memòria (Stolpersteine) del Molinar.

Teatre del Mar

El Teatre del Mar ha acollit, també, aquest diumenge, un any més, l'homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar.

L'acte ha estat conduït per la periodista Claudia Darder. En aquesta ocasió, les entitats convidades han estat el Moviment per Palestina i el col·lectiu Veus Feministes de Porreres.
La part artística l'han posada Camí Moyà, Caterina Tugores i Joan Blas Garcia, que estrenaran 'A la deriva', un espectacle de música, dansa i poesia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisca, fa 7 mesos
De tu, segur que sí.
Valoració:3menosmas
Per De Asprer, fa 7 mesos
Estás rojas se avergonzarían de las rojas panzas y parasitarías de hoy ….
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente