cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'IBSalut diu que hi ha un repunt de les urgències hospitalàries per virus respiratoris i recomana l'ús de màscares

El Servei de Salut de les Balears (IBSalut) ha reconegut un «petit repunt» en les urgències hospitalàries de les Illes que «respon a factors estacionals de virus respiratoris» --Grip A i Covid sobretot--, encara que ha assegurat que la pressió actual és «assumible» i que es tracta d'una situació «normal per a aquesta època de l'any».

Segons han explicat aquest dijous fonts del Servei de Salut balear a Europa Press, aquest repunt en la pressió assistencial es deu, principalment, a l'augment de reunions durant les vacances, sumat a la baixada de les temperatures.

Amb tot, han insistit que, encara que es produeixi aquest augment, «molts dels casos que arriben als hospitals no ingressen», en concret un 12 per cent, és a dir, de cada 100 persones, només n'ingressen 12, perquè la majoria són «casos lleus» que podrien ser atesos en Atenció Primària.

Sobre aquest tema, des del IBSalut han fet una crida perquè les persones que tenguin símptomes de refredat o infecció acudeixin als serveis d'urgència d'Atenció Primària.

Quant a la prevenció, han animat, sobretot a la població de risc, a vacunar-se de la grip i de la Covid com a manera d'assolir la immunitat de ramat, i han recordat les mesures de seguretat bàsiques com la higiene de mans, la distància de seguretat o l'ús de màscara, que és «recomanable».

Finalment, l'IBSalut ha negat que els hospitals públics de les Illes hagin activat els seus plans de contingència, encara que no han descartat que més endavant pugui ser així.

«Ara com ara la situació és assumible. És veritat que hi ha un repunt, no negarem l'evidència, però de moment està dins de la normalitat d'un mes de gener; dins d'aquesta situació que es viu tots els anys, és assumible», han reiterat des del Servei de Salut, assenyalant a més que «avui la situació és millor que ahir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa 7 mesos
Ignasi. Per desgràcia als metges no se'ls fa arribar aquests estudis i d'altres. L'objectiu per a "alguns" no és la salut de la gent sinó el negoci. Per això no hi ha gens d'interès, ans al contrari, a fer arribar cap estudi científic que contradigui el relat oficial.
Valoració:1menosmas
Per Ignasi, fa 7 mesos
@Catalunya insular, ets metge? Aleshores no facis servir d'argument per no dur tapaboques uns 'estudis de tot el món traduïts al francès'.
Valoració:4menosmas
Per Catalunya insular, fa 7 mesos
Tinc un conjunt d'estudis de tot el món, traduït al francès, sobre les màscares.
La conclusió molt resumida és que les màscares NO protegeixen contra els virus i altres patògens i que són perjudicials per a la salut atès que la persona s'empassa durant hores un aire viciat. També pot comportar diferents trastorns psicològics.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente