cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El missatge de l'OCB des de Calvià: «Cap agressió contra la nostra llengua quedarà sense resposta! La nostra estima és infinitament més forta que el seu odi»

El teatre Sa Societat de Calvià ha quedat petit per acollir les persones compromeses amb la llengua catalana.

L'acte de l'Obra Cultural Balear ha estat un èxit de participació, ha servit per presentar una campanya de defensa i suport de l'ús del català a tots els àmbits i per llançar un contundent missatge de resposta als atacs que PP i VOX executen contra la llengua catalana.

Han donat el sus a l'acte Xesc Sans, president de l'OCB de Calvià, i Cathy Sweeney, membre de l'OCB del municipi que han denunciat que el consistori de Calvià ha aprovat un nou Reglament municipal per a l'ús de les llengües oficials de l'Ajuntament que no s'ajusta a la legalitat vigent.

A continuació, Miquel Roca, psiquiatre i professor de la Facultat de Medicina de la UIB ha analitzat la situació del català a l’educació i la sanitat: «Costa molt que a la Facultat de Medicina de la UIB es facin les classes en català. Queda molta feina per fer».

Han agafat el relleu Joana Maria Mas, directora del CEIP Ses Rotes Velles i presidenta de l'Associació de Directors/es de CEIPS de Mallorca i Joan Bort, coordinador lingüístic de l'IES Son Ferrer. «Estam aquí per dir no. No deixarem que ens converteixin en una atracció lingüística. No som indiferents. La llengua no es toca», han proclamat.

Manuel Suárez, professor investigador i membre del Col·lectiu d'Investigadors Recerca de la Memòria Històrica ha declarat que «Han eliminat el color de la nostra vida i han implantat el gris. Atempten contra la nostra cultura. No estimen la nostra llengua i no saben per què».

A continuació ha estat el moment en que el to reivindicatiu de l'acte fos acompanyat per la música del conjunt Ximbomba Atòmica.

Després de la pausa musical, ha pujat a l’escenari Antoni Llabrés, jurista i vocal de la junta de l’OCB que ha advertit que «Cap agressió contra la nostra llengua quedarà sense resposta! Que no ho saben, que la nostra estimació cap a la llengua és infinitament més forta que el seu odi?»

Ha tancat l'acte el president de l'OCB, Joan Miralles que ha garantit que «L'OCB mantendrà el seu compromís de ser la casa de tots aquells que estimen la llengua, la cultura i el país. Per això avui iniciam aquesta campanya, per dir una vegada més i sense embuts Sí a la llengua!»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per pregunto, fa 8 mesos
Para el Paleto: No sé si t´has assabentat que els teu estimats VOX demanen milions per segregar a les escoles les dues llengues.Serà que te a veure amb els diners?
Valoració:6menosmas
Per @Menos es mas,, fa 8 mesos
Tens tota la raó. A menys cultura hi ha més estultícia. M,imagin que en això darrer en seràs un gran expert, no pares de repetir-ho sempre!
Valoració:4menosmas
Per @Emigrante, fa 8 mesos
Multi-robanicks, quan un xerra de sí mateix hi ha la tendència a comparar-se amb els demés, que acostumen a ser millors. Aplica-t´ho si ho pots capir !.
Valoració:7menosmas
Per Per això, fa 8 mesos
Para el Paleto: A Mallorca mai hi ha hagut cap problema fins que els mallorquins volen fer servir els seus drets fent servir la seva llengua.
Valoració:12menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
Tanmateix i malgrat tot direm SÍ A LA LLENGUA!
Valoració:21menosmas
Per Lisa, fa 8 mesos
Tens raó Emigrante, el nacionalisme divideix el poble, especialment el nacionalisme espanyol, que es totalitari i retrògrada! Al de Menos es mas, recordar-li que la darrera concentració de pp-vox, cabien tots dins de un 600 i per acabar el Paleto, que realment fa justícia al nom, que llegeix-hi, que mai es tard per adquirir cultura i no dir animalades...
Valoració:20menosmas
Per Goriet, fa 8 mesos
Endavant OCB!! Bona feina. Basta veure com reacciona el fatxum a un petit acte!
Valoració:27menosmas
Per Ferran, fa 8 mesos
La vostra lluita és la nostra. Al País Valencià tenim els mateixos professionals de l'odi instal·lats al poder, però som més o no podran amb nosaltres. El feixisme sempre és conjuntural, malgrat que no mor del tot, perquè ja se sap que "els dolents duren més que l'arna".
Valoració:29menosmas
Per xisca, fa 8 mesos
Sí a la nostra llengua. !!
Valoració:26menosmas
Per Emigrante, fa 8 mesos
El nacionalismo y la religión son las cosas que mas dividen a las personas.
Poseedores de la verdad, los demás nos odian, ni un paso atras, ellos nos agreden ...

Que mezquino puede llegar a ser el ser humano !
Valoració:-30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente