cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

CCOO: «No podem consentir que la ultradreta ens digui que els ciutadans ja no ens podem relacionar amb l'administració en la nostra llengua»

L'Àrea de funció Pública de CCOO de les Balears s'ha oposat aquest dimecres a la moció de VOX que proposa l'impuls de mesures perquè el desconeixement del català no penalitzi en l'accés a la funció pública i que ha estat aprovada aquest dimarts en el Parlament, en considerar que es tracta d'«un atac frontal a la cultura i llengua pròpia».

En un comunicat aquest dimecres, el sindicat ha assegurat que aquesta proposta «significa eliminar la llengua pròpia ja no com a requisit, sinó com a mèrit per a l'accés a un lloc de treball públic en aquestes Illes».

En aquest sentit, des del sindicat han considerat que és «un atac frontal a la cultura i llengua pròpia» i, per tant, es mostren contraris a la moció.

Per això, han exigit «el compliment dels acords i normativa vigent en matèria d'ús i coneixement del català dins de les administracions públiques tal com es feia fins que s'ha iniciat aquesta legislatura amb el pacte de PP i VOX».

CCOO ha subratllat que el coneixement del català per part dels treballadors públics «és necessari com a eina de cohesió i integració social», però també per a garantir el dret dels ciutadans de les Illes de ser atesos en la llengua pròpia en els serveis públics.

«No podem consentir que arribi la ultradreta i ens digui que els ciutadans de la nostra comunitat autònoma ja no ens podem relacionar amb les nostres administracions públiques amb la nostra llengua», han lamentat.

Amb tot, el sindicat ha rebutjat «aquesta i qualsevol mesura que vagi en la línia de retallar els drets lingüístics» dels catalanoparlants.

Així mateix, ha instat el Govern a «considerar amb molta prudència les decisions futures en matèria lingüística» perquè consideren que «és crucial que totes les decisions es prenguin amb un enfocament racional i amb la consideració de les implicacions a llarg termini dins de l'àmbit públic de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per A. Cirer, fa 8 mesos
La transparència que s'ha de demanar és la que el govern està suprimint, la que fa referència als alts càrrecs i la que fa referència a la corrupció.
No hi ha cap govern democràtic, en ple segle XXI, que no disposi d'aquests mecanismes.
Per què no comences per aquí? Sort.
Valoració:2menosmas
Per Robots s.l., fa 8 mesos
Descojoner, trob que parles molt de doblers. A les bones escoles mallorquines s'ensenya, en català, que només parla de merda el qui en va ple. Per cert, això de que has demanat a no se qui no se que per fer a quí sap qui no se sap que, és d'un cregut amb boina i res més.
Valoració:2menosmas
Per Paleto, fa 8 mesos
Destronxer, si estimes tant el foraster se diu "me produce arcadas", no "me producen arcadas"...visca la llibertat, botijo.
Valoració:3menosmas
Per Destroyer, fa 8 mesos
Espero que esta organización que ataca las libertades básicas no reciba ni un solo euro de Baleares. Y no me refiero solo a subvenciones. Voy a pedir a transparencia una relación de todos los fondos públicos recibidos , convenios, subvenciones, contratos, dietas...etc. A por ellos, las libertades están en juego.
Valoració:-6menosmas
Per Destroyer, fa 8 mesos
Yo prefiero el castellano, libre elección de centro y final de la imposición lingüística. Ver a sindicalistas defender nacionalismos reaccionarios y xenófobos me producen arcadas. Viva la libertad, carajo
Valoració:-9menosmas
Per Pepet, fa 8 mesos
Està molt bé,per una part,per l'altra,cal dir,que gran part dells-as,són castellaparlants,curios..no?
Valoració:1menosmas
Per fXck Agenda 2030, fa 8 mesos
el pueblo ha decidido por mayoria en las elecciones lo que esta ejecutando el Govern, por lo tanto que respeten la voluntad popular
Valoració:-9menosmas
Per escardapenyes, fa 8 mesos
Quina vergonya que sent en sentir i veure els atacs de una ideologia política que menysprea el nostre talant i manera de xerrar amb insults i retalls de tot lo que és mallorquí o illenc.
Se suposa que els que han de governar se presentan per arreglar els problemas que són molts per viure aquí, i el que fan és crear un motllo de confrontació diari per ells i per els seus seguidors ara ja en els pobles, que abans eran la resistència, on els ñordos xulos i maleducats ens diuen com hem de xerrar aquí, ells que han agut de deixar la seua terra, i predican lo bona que és i què nosaltres hem de adoptar i amenaçen que si no ho fas tens un problema amb el poder fatxenda i caspós dels espanyols franquistes que esperen la seua resurrecció .
! Visca la nostra llengua i tradicións de les nostres illes ! si no els hi agraden, tan fàcil com això, que no venguin.
Valoració:8menosmas
Per Moix, fa 8 mesos
En sa nostra llengüa per tot arreu! No pot ser que un 12 per cent de ràncis tardofranquistes vulguin eliminar el que és més nostre i ens identifica
Valoració:10menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
No volem tornar al franquisme.
A Mallorca en català!
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente