nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

Les obres d'exhumació del cementeri de Son Carrió previstes en el IV Pla de Fosses s'iniciaran aquest dimarts

Segons ha informat la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques, el director general de Coordinació i Transparència, Jaume Porsell, visitarà el cementeri, a Sant Llorenç des Cardassar, en el primer dia d'exhumacions de la fossa situada allà.

En la visita també hi serà present El batle de Sant Llorenç, Jaume Soler. A més, com a responsables d'Aranzadi-Atics, empresa que executa el IV Pla de Fosses, hi acudiran el director, Jordi Busquets; el coordinador i arqueòleg, Cesc Busquets; els arqueòlegs Jaume Servera, Nicolau Escanilla i Margalida Rivas, i els antropòlegs forenses Laura Canales, Júlia Benet i Núria Armentano.

Cal recordar que, en el ple del passat 14 de novembre, el Parlament va aprovar parcialment una moció, defensada pel diputat socialista Omar Lamín, per la qual s'instava el Govern a reprendre immediatament les gestions per a donar continuïtat a les tasques d'exhumació de les fosses previstes en el IV Pla de Fosses i Memòria.

Entre altres punts aprovats, també es va demanar a l'Executiu que continuàs impulsant nous plans de fosses i que avançàs en la planificació d'un V Pla juntament amb la comissió tècnica de persones desaparegudes, que es va sol·licitar que reunís amb caràcter d'urgència la comissió tècnica de memòria i reconeixement democràtics.

Igualment, la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, ja va avançar que durant el seu mandat el Govern mantendrà la Llei de Fosses, amb el desenvolupament del IV Pla.

Referent al compliment de la normativa, la setmana passada va especificar que per a 2024 se'l dotarà amb 1,3 milions d'euros per a l'exhumació i identificació de cossos, la creació d'un banc d'ADN per a les desaparicions forçades durant la Guerra Civil i la reforma del columbari del Cementiri de Palma, com a principals actuacions.

Cal recordar que la Llei per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme va ser aprovada el 31 de maig 2016, en el marc de l'Executiu liderat per Francina Armengol. Des de la seva aprovació, en el 2016, i fins a inicis d'enguany, la Llei ha comportat l'exhumació d'un total de 241 persones i la identificació de 52 víctimes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Schmidth, fa 9 dies
És inmoral què l'estat espanyol sigui el segon estat del món on més desapareguts queden a les foses comunes i cunetes. És inmoral què hi hagi gent què encara senti indiferència, s'ha de ser molt cínic. Diria què inhumà, un monstre i un desgraciat. Els sentiments són lo què mos fa persones. Diria què aquests essers no són persones, no ténen es nivell. No hi ha doblers en el món per restaurar la pèrdua tràgica d'un familiar de manera tan violenta, per tant, és necessari i urgent acabar amb tot aquest cinisme.
Valoració:7menosmas
Per Patriota, fa 9 dies
Es inmoral el pastizal que cuesta eso y los problemas que tiene mucha gentes para sobrevivir en el día a día.
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente