cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La dreta espanyolista torna a atiar el foc a Palma: «Pedro Sánchez dictador, has venut Espanya!»

Menys de 200 persones s'han concentrat aquest dissabte davant la Delegació del Govern espanyol a les Balears, per a mostrar el seu rebuig a la llei d'amnistia, acordada per PSOE i Junts, i defensar «la llibertat i igualtat dels espanyols». A la protesta han intentat cremar una fotografia de Pedro Sánchez.

Segons el president de l'Hermandad Monárquica de España, José Fernández, «Espanya viu un moment crític d'atac frontal a la llibertat, sobretot a la llibertat judicial», per part del president del Govern, Pedro Sánchez, «una persona que està acaparant tots els ressorts de l'Estat, totes les institucions, deixant-nos sense llibertat».

«Està manipulant les televisions, ha manipulat el Tribunal Constitucional, fins i tot ha intentat fer el propi en el Consell General del Poder Judicial, això no és propi d'una democràcia com la nostra, sinó més aviat de repúbliques bananeres», s'ha queixat Fernández, opinant que «la llibertat dels ciutadans ha d'estar emparada per la defensa del principi que tots som iguals».

Així mateix, quant a la llei d'amnistia, acordada per PSOE i Junts per Catalunya, el president de l'Hermandad ha considerat que «no és admissible» que, a través d'aquesta, «es pugui perdonar a un senyor que l'any 2010 es va emportar presumptament maletes de diners a Andorra».

«Som contraris a l'amnistia perquè és una llei per a delinqüents, gent que ha robat a Espanya», ha apuntat Fernández, subratllant que «enfront del clàssic 'Espanya ens roba', queda patent que són les institucions catalanes les que roben als espanyols».

En la mateixa línia, el portaveu de Sociedad Civil Balear, Carlos Cabeza, ha lamentat que «s'estigui manipulant la Constitució per la porta de darrere». «L'executiu i el legislatiu estan falsejant, manipulant i tergiversant la Constitució en funció d'uns beneficis, que són els de mantenir el president del Govern, Pedro Sánchez, en el poder», ha afegit.

I, davant escenari, Cabeza, ha lamentat que els espanyols «només tenen dues oportunitats; la primera, és sortint al carrer, a mostrar la seva indignació, perquè aquest procés, que si abans era de Catalunya ara és d'Espanya, torni enrere; i, la segona, que la Unió Europea faci valer l'article dos de la UE, que garanteix que només els estats democràtics poden formar part d'aquesta».

Els concentrats han tornat a cridar frases com «Pedro Sánchez dictador, has venut Espanya!» i «m'agrada la fruita», en referència a la reacció de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a les paraules de Pedro Sánchez en la seva investidura.

Entre els assistents a la concentració d'aquest dissabte, a Palma, a més de societat civil s'ha pogut veure a representants polítics de PP i VOX. Concretament, del PP, s'ha vist a la senadora Maria Salom, a la portaveu adjunta dels 'populars' en el Parlament, Marga Durán, i a la portaveu del PP al Consell, Núria Riera, entre altres.

Mentrestant, de VOX, hi eren presents el diputat per les Balears en el Congrés espanyol, Jorge Campos, el portaveu parlamentari adjunt Sergio Rodríguez, el portaveu del grup municipal VOX a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll i l'exdiputat Antonio Salvá, entre altres.

Finalitzada la concentració, després de sonar l'himne espanyol, alguns assistents han marxat cap a la seu del PSIB-PSOE, en una manifestació per alguns dels principals carrers de Palma. Davant la seu del PSIB els congregats han tornat a proferir crits de «Partit Socialista, puters i colpistes», «No a l'amnistia», «Sánchez mafiós, corrupte i mentider», «No ens enganyen, Catalunya és Espanya» i «Que et voti Txapote!».

A més, hi ha hagut un grup que ha intentat cremar una imatge del president Pedro Sánchez, encara que no ho han aconseguit -alguns d'assistents s'han mostrat disconformes amb aquesta actitud i ho han impedit- i han acabat optant per trencar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Patriota, fa 8 mesos
Empieza la aventura de una nueva Reconquista.
Valoració:-2menosmas
Per Patriota, fa 8 mesos
Empieza la aventura de una nueva Reconquista.
Valoració:-2menosmas
Per Patriota, fa 8 mesos
Empieza la aventura de una nueva Reconquista.
Valoració:-2menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 8 mesos
@xisca Bon dia. La veritat és que ha guanyat les dretes perquè sumant la dreta canària, la basca i la catalana hi ha majoria dretana a les dues cambres. Vol dir que pot haver canvis en la relació entre territoris però ni un Estat sociocomunista contrari a les religions i sectes ni a les empreses i burgesies. El programa socialista es basarà en qualque ajuda pel transport, per a la natalitat, i per a l'habitatge. Les dretes han guanyat. El que passa és que la dreta de l'antiga Castella no pot pactar amb l'aragonesa (catalana), basca i canària. Però alerta esquerra, que la dreta basca i catalana igual que va pactar amb les forces republicanes varen fer pactes amb el franquisme. El que volien era mà d'obra barata i al costat de la finca o de la fàbrica, i que els obrers tinguessin molts de fills, no tots del mateix pare (l'empresari podia tenir fills amb una obrera, que el criava l'home). El feminisme ha alliberat a l'obrer de carregar amb fills que no són d'ell.
Valoració:4menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
I que farien santament de quedar-s'hi.
Valoració:8menosmas
Per 500, fa 8 mesos
500 más los que fueron a Madrid
Valoració:-7menosmas
Per xisca, fa 8 mesos
Les dretes estan rabioses, per que ha quedat demostrat, repeteixo DEMOSTRAT, que ESPANYA NO VOL SER GOVERNADA PER LES DRETES. El PP sols es el partit més votat, però NO la majoria. Ara les toca acceptar.ho i fer una oposició ben feta, si és que en saben. I els altres... ja veurem com organitzen el tuti fruti !! FORÇA a tots per arribar a un bon consens.
Valoració:9menosmas
Per Com una guarda de xots, fa 8 mesos
Aquests ho giren tot. I a la societat li fan un mal terrible.
Perque amb l'amnistia, el que en realitat passarà, serà que s'arreglarà el que el PP de Rajoy, els seus ministres i qualcú més, desbarataren i judicialitzaren, perque només saben negociar amb la ultra dreta però que castiguen durament a tots els damés, agreujant enormement tots els problemes.
Però la idea absurda de que si no governen ells, robant i donant mala vida als ciutadans, Espanya se romprà, a força de repetir- ho ha quallat tant a dins del seu electorat, que fins i tot ahir un capellà d'una parròquia de Palma, tal i com fan els imams fonamentalistes de l'Islam radical, quan insten als seus fidels a unir- se a la Guerra Santa, en la homilia de la missa valedora pel diumenge, va insultar a Pedro Sànchez i al seu equip amb paraules ofensives, i va parlar de que hi havia dolents que volien rompre Espanya.
Decididament Feijoo, Ayuso Abascal i tot aquest grup de polítics, amb les seves mentides han fet trabucat el cap als seus seguidors i els animen a ser violents.
I resulta estúpid, que amb tants problemes que demanen mobilitzacions populars, la gent en general sigui tan curta, tan pusilànime, tan poc crítica i tan fàcil d'enganar, que els fan sortir al carrer per protestar per històries mal contades i temes mal explicats aposta, per encendre els ànims o per altres històries carregades de mentides i de manipul.lació sobre fets que passen a altres indrets, que no els afecten a ells, que deixen de banda els problemes realment greus que ens empobreixen i destrueixen com a poble i com a persones i fent que aquests darrers se facin més grossos i de més difícil solució.
I a aquest darrer apartat, ja no parl just de les dretes, dinó quebambé me referesc a les esquerres, que perden el temps defensant el que és indefensable, mentres deixen que aquest mal govern autonòmic se carregui la nostra llengua, el nostre patrimoni cultura i faci que qualsevol foraster espanyol o estranger que detesta a nostra gent i la nostra cultura, sigui més escoltat, tengui més drets i sigui més important, que la gent d'aquí, haguent format un aparheid, imposat per un grup de gentbque hauria de tenir vetades les institucions democràtiques, perque no creu en la democràcia i han vingut per destruir- la.
I és que la tàctica d' amollar distractors, fa que la gent surt al carrer mal informada i que perdi el temps i l'energia, reivindicant solucions a problemes el que no existeixen, o demanin el que és impossible.

Valoració:10menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 8 mesos
Poden fer un conveni entre el Bar Bosc i l'IMSERSO i fer-la cada diumenge per 10€ per hom (cervesa i llonguet de sobrassada) i que l'IMSERSO pagui un 30% del cost i el transport des de les finques. I en Jaime Martínez a la foto amb n'Aina Calvo i Robledo representant el sector de la restauració i enviant WhatsApps a Santi Abascal "oye, Santi, que en invierno necesitamos fiestas en Es Borm, que sin guiris no llegamos a fin de mes. Te envío 3€ por participante, haber (sic) si con eso sacamos para la campaña. Nos vemos la semana que viene en Miami con Juanca y Pedro, que lo lleva bien. Un abrazo".
Valoració:9menosmas
Per Sa Faixineta, fa 8 mesos
Donat l'exitasso, propos reduir el tamany de Sa Fatxina a menys de la meitat i que el nap quedi erigit, sí, però de manera pendulona, que el souflee ha refredat molt.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente