algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

L'IES Can Peu Blanc rebutja les polítiques educatives del Govern de Prohens: «La llengua no es toca»

Els docents de l'IES Can Peu Blanc de sa Pobla han fet pública la seva crítica a les mesures en matèria lingüística anunciades per la Conselleria d'Educació del Govern.

El professorat de l'institut pobler s'ha fotografiat vestit de negre a les portes del centre, acompanyats d'una bandera quatribarrada i unes lletres on s'hi llegeix 'La llengua no es toca'. La comunitat docent assegura estar «en desacord amb les decisions preses per part del Govern en matèria lingüística, que segreguen l'alumnat, fan retrocedir el model lingüístic vigent fins ara, ataquen la Llei de Normalització Lingüística i trenquen el consens educatiu».

Sa Pobla, en contra de la segregació

La mateixa setmana del comunicat dels docents, l'Ajuntament de sa Pobla ha aprovat per majoria absoluta una moció en contra de la segregació lingüística i el rebuig a qualsevol canvi normatiu en contra dels consensos històrics pel que fa a l'ús i foment de la llengua catalana. La moció va sortir amb els vots favorables dels grups MÉS per sa Pobla, IxSP, PSIB-PSOE i El Pi i els vots negatius de PP i VOX.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @ De Asprer, fa 23 dies
El govern és el servent del poble! Els paguem nosaltres, i els podem posar i treure.. en canvi no es pot posar a un qualsevol de professor, tu mateix no serviries...estaríem ben arreglats que per una família de forasters o fatxes es tingués de canviar el sistema..la llengua no es toca, tros de soca!
Valoració:3menosmas
Per Andreu, fa 23 dies
És ben necessari treure altre cop les camisetes verdes. Aquesta vegada ens hi hauríem d'implicar més tota la societat. Hem d'acabar amb aquest pijo Borja Marí de VOX i el seu General Coll, de retruc fulminem na Prohens com ho férem amb l'altre xulo madrileny de Bauzá.
Valoració:4menosmas
Per Joan Miquel, fa 26 dies
És de justícia.
Valoració:12menosmas
Per Catalunya insular, fa 26 dies
Només ens defensem. Encara no hem après que hem d'atacar constantment. La supervivència de la nostra llengua és en joc.
Valoració:16menosmas
Per xisca, fa 27 dies
FORÇA!! I sols ens la prendran, si les deixam fer.ho. És cosa nostra.
Valoració:23menosmas
Per A. Cirer, fa 27 dies
Perdonau, volia dir que, en qualsevol societat civilitzada, els mestres i els professors tenen prestigi i són molt respectats.
Ara mateix, en el nostre entorn, tot és insult, agressivitat i falta de sentit comú; mentrestant, ells continuen fent la feina més difícil i compromesa, de la qual depèn el futur de les persones i, per tant, de la societat. Sovint amb falta de recursos, aules massa plenes, pares mal educats, ambients conflictius... I què fa el govern? Els menysté i no compta amb ells per prendre decisions tan transcendentals com la llengua catalana a l'escola, la igualtat entre els alumnes i l'esforç quotidià per la convivència. Per això, molt d'acord, al nostre país:
LA LLENGUA NO ES TOCA!

Valoració:31menosmas
Per Nina Tonina, fa 27 dies
Ànims, mestres i professors.
Com voltros ara, poblers, cada dos dies una escola o un institut, una bona foto i a tots els diaris.

Valoració:27menosmas
Per Moix, fa 27 dies
Qui son empleats fin a les pròximes elecciones son els politics de torn. El profesorat i l'educació es per sempre , bosses tristes
Valoració:18menosmas
Per A. Cirer, fa 27 dies
Molt d'acord amb
LA LLENGUA NO ES TOCA!
Valoració:24menosmas
Per Schmidth, fa 27 dies
@De Asprer, veus com no teniu remei? Els professors són empleats, sí, i? Aquesta actitud prepotent de sotmetiment és el què poc a poc vos ha fet perdre aquest imperio què no sé d'on punyetes el deguereu treure, vist el nivell... els professors són els professionals de l'educació, no? Idò ja està.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente