cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Funcionaris Docents Units convoquen una protesta contra el concurs de trasllats de docents

222693

Un grup de funcionaris i opositors, Funcionaris Docents Units, han convocat aquest dissabte a les 11.30 hores, en la plaça d'Espanya de Palma, una protesta contra el concurs de trasllats de docents a les Balears, en considerar que constitueix un «greuge comparatiu» que els interins estabilitzats que no han passat una oposició tenguin prioritat a l'hora de triar plaça, per davant de persones que han «opositat i demostrat els seus coneixements pedagògics».

Es tracta d'una agrupació que engloba a més de 300 docents que han «dedicat molt de temps i esforç a preparar unes oposicions». Amb la mobilització sol·liciten que en el pròxim Concurs General de Trasllats 23-24 a les Balears s'adjudiquin les places seguint «un criteri més just».

Detalladament, plantegen que en un primer torn vagin funcionaris de carrera d'abans de 2023; i en segon torn, altres funcionaris, començant per funcionaris en pràctiques aprovats en 2023, seguits dels aprovats sense plaça consolidats per mèrits i després la resta de consolidats per mèrits.

Un portaveu del grup ha explicat a Europa Press que una conseqüència del procés d'estabilització ha estat que milers de persones han estat convertides en funcionaris de carrera des de l'1 de setembre sense haver passat per un procés que valori els seus coneixements, i d'aquesta manera han accedit a determinades especialitats docents sense titulació afí. «El CIFP Nauticopesquera és l'exemple més sagnant», ha indicat.

A més, ha incidit en què hi ha casos de funcionaris amb oposicions aprovades que es queden sense poder accedir a una plaça a la seva illa perquè els interins estabilitzats els han passat per davant, i es veuen obligats a mudar-se i cercant allotjament mentre la seva família es queda a la seva illa d'origen, «amb la pèrdua de poder adquisitiu que comporta».

En aquesta línia, Funcionaris Docents Units ha expressat la seva «decepció» amb les forces sindicals, que «han optat per no proposar cap alternativa» ja que l'esborrany de la convocatòria del concurs de trasllats no modifica el barem.

El grup subratlla que ja han esgotat «totes les vies de comunicació institucional» i per això han decidit mobilitzar-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Javier castillo, fa 9 mesos
Aquestes declaracions les fan, s'ha de dir tot, opositors de les darreres oposicions. Són un grup molt reduït i molt ignorant que creu que el decret de convocatòria de oposicions els donava drets de tots tipus com és ara passar davant d'altres col·lectius sense necessitat de baremació. No són conscients que sense el concurs de mèrits la majoria d'ells no haurien tret oposicions per una simple qüestió estadística: haurien competit amb prop de 3000 opositors més. Són una mostra que els títols i les oposicions no garanteixen la intel·ligència i el sentit comú. Necessiten passar per l'escola de la vida, esperem que amb els anys aprenguin a ser humils i bons mestres.
Valoració:-5menosmas
Per Pere, fa 9 mesos
El procés d'estabilització ha permès que un músic pugui està fent feina d'Informàtica sense tenir-ne ni idea. On queda la qualitat educativa?
Com et sentiries si algú que no en té ni idea pugui fer classes als teus fills?
Com et sentiries si algú sense cap coneixement et pogués passar per davant a l'hora de triar el lloc de feina?
Imaginau un arquitecte que estabilitza com a cirujà, idò això està passant ara mateix a educació
Valoració:3menosmas
Per Sebastià Martorell, fa 9 mesos
Sempre estaré a favor dels interins. Haver aprovat unes oposicions no te dóna dret a voler passar per davant d'altres. Això que heu fet no té nom i només un sindicat, UOB, vos a donat recolçament.
Valoració:-4menosmas
Per Miquel, fa 9 mesos
1. El professorat estabilitzat també és funcionari. 2. Parlam de professionals molt majoritàriament amb llarga experiència i currículum, acadèmic i pedagògic, contrastat que ha superat un procediment selectiu on potser molts d'aquests opositors també hi participaven. 3. Autoanomenar-se "funcionaris units" quan aquesta iniciativa potser no fa sinó dividir és molt discutible. 4. Creació d'una retòrica de confrontació i un cert menyspreu d'una part del col·lectiu, els estabilitzats, perjudica i perjudicarà aquest col·lectiu. 6. La major part dels interins ha hagut de desplaçar-se entre illes al llarg de la seva carrera professional. 7. Els convocants denuncien un suposat 'greuge comparatiu' alhora que demanen se'ls prioritzi... 8. Fixar l'atenció en casos concrets i minoritaris (nauticopesquera) per convertir-los en regla és fer trampa. 9. Superar una oposició és molt lloable, exercir una professió exitosament durant dècades en condicions d'inestabilitat, també. 10. Sorprèn que certs mitjans de comunicació assumeixin aquesta versió sense gaire matisos ni aprofundir-hi. 10. Calen solucions racionals i consensuades, ajustades a dret, potser igualitàries, no demagògia ni divisió i encara menys menyspreu i confrontació.
Valoració:14menosmas
Per Estan acabats, fa 9 mesos
Aquest patriota és més beneit que una espardenya. Per això és patriota. No hi ha educació pública? Molt bé, ido no hi ha pagament d'impostos. Però ell, com la inmensa majoria de perduts d'aquest país, viu dels doblerets públics. Exemple: desviar milions de doblers públics cap a una organització privada. I el que sabrem!.
Valoració:4menosmas
Per La Polla, fa 9 mesos
Crec que hi ha una cançó de La Polla Records que diu: “un patriota, un idiota”.
Valoració:12menosmas
Per Patriota, fa 9 mesos
Yo toda esta tontería la soluciono con la privatización de la enseñanza.
Valoració:-37menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente