nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

L'OCB exigeix a Prohens que accepti l'oferiment de l'oposició d'aprovar el sostre de despesa i no persisteixi a segregar els infants per raó de llengua

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha exigit aquest dijous a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que «accepti l'oferiment de l'oposició democràtica d'aprovar el sostre de despesa i no persisteixi en l'aberració de segregar els nostres infants per raó de llengua».

«Amb l'oferiment que li fa l'oposició democràtica Marga Prohens no té excusa possible: o està amb la majoria social i l'Estatut o està amb qui vol dinamitar la convivència i aniquilar la nostra llengua», han remarcat.

L'oferiment l'han fet des del PSIB, MÉS per Mallorca i Més per Menorca que ofereixen els seus vots per al sostre de despesa a canvi que el PP no apliqui la 'lliure elecció de llengua' de VOX i segregui els infants lingüísticament.

Cal recordar que aquest dimecres Can Alcover ha acollit una trobada impulsada pel l'Obra Cultural Balear on han participat tots els agents socials que treballen en favor de la llengua catalana per a analitzar les polítiques contràries a la llengua i a la cohesió social impulsades per les institucions en mans de PP-VOX.

«La segregació escolar per raó de llengua obre la porta a la fractura social i cultural. Es tracta d’una mesura que dinamita la convivència i divideix la societat en dues comunitats lingüístiques», ha declarat l'entitat cultural que a més a més remarca que «infringeix l’article 135.1.e de la Llei d’educació que estableix com a principi del model: no discriminar ni separar els alumnes en centres i grups diferents per raó de llengua».

La segregació lingüística fa, segons l'OCB, «inviable l’objectiu de dominar les dues llengües oficials en acabar el període d’escolarització. Els nins de la línia en català, en dominaran les dues; els de la línia en castellà, només el castellà».

L'OCB també afirma que «el govern de Margalida Prohens trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers vint-i-cinc anys, i esdevé presoner de l’extrema dreta antimallorquina que persegueix obsessivament l’aniquilació de la nostra llengua». Per això, fa una crida a tota la comunitat educativa i a la societat civil organitzada a «preparar-se per plantar cara a aquesta aberració política, social i pedagògica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa 7 mesos
Quina caterva de ignorants asilvestrats, ja ni diguem del "filòleg mundialment reconegut el tal ni un duro" que a mes es un jurista candidat al Premi Einstein, que algu tan format sap que es el Premi Nobel a l'estupidesa humana, quina LLei obliga al 25% de "espanyol" que ja te gracia perqué el espanyol com a llengua no existeix, el seu nom es castella, no ho sabia? jo li dire cap ni una, ara miri la norma suprema, i Llei Orgánica, que es el nostre Estatut, i després revisi quines altres normes perqué no en trobara cap ni una, perque a fi de comptes fa el ridícul. I no oblidi que va passar amb el "Alferes Nolotil", mes de 100.000 persones al carrer, i si la Presidenta es deixa trepitjar per els seus socis Voxquimans Neandertals, pot seguir el mateix camí. I recordau tristes bubotetes que duis meis de 300 anys intentant acabar amb la nostra llengua i duis mes de 300 anys anant de fracas en fracas i pegant amb ses banyes per sa paret. I tornara a pasar mentre estigueu per aquí, i si no vos agrada doncs tenia altres llocs a on no es parla la nostra llengua. Sou una vergonya que ni respecta la terra que vos dona taulada i pa, cosa que just fan els misserables, sap que vol dir respectar llengua, cultura i tradicions trista buboteta? Evident-ment no sou una xusma que escampa odi i res mes, no serviu per res.
Valoració:7menosmas
Per A. Cirer, fa 7 mesos
Diferents col·lectius de la societat civil aplegats per la urgència del moment, quan les institucions que haurien de defensar, promoure i impulsar la llengua catalana, el que fan és atacar-la. Gent venuda, sense escrúpols, que no respecta la terra i traeix els seus padrins.
I és clar que la ciutadania s'ha d'organitzar davant d'aquesta afronta. Som molts. I tenim dignitat.
Valoració:12menosmas
Per Al multinick, fa 7 mesos
Ho tendries que saber que per més noms que faces servir, mai tendràs una major raó.
Valoració:0menosmas
Per Patriota, fa 7 mesos
Estoy harto de leer continuamente que esta OCB exige, exige, exige... Quiénes se han creído que son, qué legimidad tienen? Que se presenten a las elecciones, a ver qué sacan. Os lo digo: nada, irrelevantes.
Valoració:-13menosmas
Per boomerang, fa 7 mesos
Plantem cara a l'ocb🤡
Valoració:-16menosmas
Per soci, fa 7 mesos
Ante el vicio de pedir, la virtud de no dar
Valoració:-17menosmas
Per soci, fa 7 mesos
Ante el vicio de pedir, la virtud de no dar
Valoració:-14menosmas
Per Amic Jaume, fa 7 mesos
Amic Jaume, en un mon democratic es respecten ses lleis, com per exemple cumplir amb un 25% de llengo espanyola, o un mon democratic on sa mayoria vol tenir lliure elecció de sa llengo, respectant el dret de cada un de triar o mallorqui o espanyol.
La obra cultural balear es una entitat catalanista, politica, y vol imposar el seu criteri damunt de la mayoria. Ho ha de intentar, es el seu fi, pero no es democratic perque no es lo vol la mayoria.
Valoració:-13menosmas
Per Jaume Servera, fa 7 mesos
Sr "ni un duro" s'ha equivocat és Obra Cultural Balear i, per si no té la capacitat d'esbrinar-ho vostè mateix, aquest gent viu en un mon democràtic, que evidentment no deu ser el seu.
Valoració:10menosmas
Per ni un duro, fa 7 mesos
Estos de la OCBarcelonina se creen con unos poderes que nadie les ha dado. Si quieren "tallar es bacallá", lo que procede es presentarse a las elecciones.
Es muy fácil decirle al otro lo que tiene que hacer y lo que no.
Y para más vergüenza y cachondeo "exigiendo".
¿En qué mundo debe vivir esta gente?
Prohens: Ni un duro a nadie y que canten.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente