nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
18°

L'OCB reuneix tots els agents socials compromesos amb la llengua catalana

Aquest dimecres Can Alcover ha acollit una trobada impulsada pel l'Obra Cultural Balear on hi han participat tots els agents socials que treballen en favor de la llengua catalana per analitzar les polítiques contràries a la llengua i a la cohesió social impulsades per les institucions en mans de PP-VOX.

Durant la reunió s'han coordinat les tasques per als propers mesos i s'han començat a preparar les mobilitzacions populars.

«La segregació escolar per raó de llengua obre la porta a la fractura social i cultural. Es tracta d’una mesura que dinamita la convivència i divideix la societat en dues comunitats lingüístiques», ha declarat l'entitat cultural que a més a més considera que «Infringeix l’article 135.1.e de la Llei d’educació que estableix com a principi del model: no discriminar ni separar els alumnes en centres i grups diferents per raó de llengua».

La segregació lingüística fa, segons l'OCB, «inviable l’objectiu de dominar les dues llengües oficials en acabar el període d’escolarització. Els nins de la línia en català, en dominaran les dues; els de la línia en castellà, només el castellà».

L'OCB també afirma que «El govern de Margalida Prohens trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers vint-i-cinc anys, i esdevé presoner de l’extrema dreta antimallorquina que persegueix obsessivament l’aniquilació de la nostra llengua». Per això, fa una crida a tota la comunitat educativa i a la societat civil organitzada a «preparar-se per plantar cara a aquesta aberració política, social i pedagògica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xerr mallorquí, fa 7 mesos
@30, tant si som 30 com 20 com 10, som a ca nostra i ens heu de respectar. Perquè els colonitzadors sou voltros. Els que s'han de adaptar són els que arriben a un lloc, no els aborígens. Jo no aniré a Madrid ni a Salamanca a imposar la meva identitat ni la meva llengua, domés vull que no em discriminin i em respectin a CASA MEVA.
Valoració:1menosmas
Per babau, fa 7 mesos
Si almenar es alenar, escarbuinas, qué será?
Almenar amb lletra petita, betzol.
Valoració:-3menosmas
Per 30, fa 7 mesos
Como siempre: Una treintena.
Valoració:-9menosmas
Per escardapenyes, fa 7 mesos
(Almenar) és alenar
Valoració:5menosmas
Per Ja ho val!, fa 7 mesos
Per aquesta gent, la seva llibertat consisteix en llevar als damés la seva.
Valoració:13menosmas
Per escardapenyes, fa 7 mesos
Avui vos faig una Glosa
tans sol per sentir sonar
paraulas del meu parlar,
que sembla fan tanta nosa
que ben davall d'una llosa
algú les vol enterrar.
I cant perque vull cantar
perque tinc clar una cosa:
que un poble amb la boca closa
té difícil Almenar.
I cant perque vull cantar,
i cantant vull donar crèdit
A una llengua que no és mèrit
si no dret que vull lluitar.
Glosa de Xisco Antich
Més clar aigua, veritats com a punys.
Valoració:18menosmas
Per xisca, fa 7 mesos
Cert. Jo som una de les ciutadanes que actualment NO té garantides les meves llibertats. Esper que ells me les retornin i poder viure en pau dins la meva pròpia terra, fora sentir.me discriminada pel fet de ser mallorquina, i estimar la meva pàtria ( terra on un ha nascut, i no ho pot canviar ningú.)
Valoració:23menosmas
Per De Asprer, fa 7 mesos
A meam: L'OCB també afirma que «El govern de Margalida Prohens trenca el consens sobre el model lingüístic educatiu dels darrers vint-i-cinc anys!
Definició de CONSENS: Tothom esta d´acord!
No hi hagut consens mai!
Deixau ya de rettallar llibertats, llibertats que tenen garantits uns i els altres no ...
Valoració:-24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente