cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

Una policia local volia fer l'examen d'un curs de formació de la FELIB en català i el guàrdia civil que l'impartia la 'convida' a partir: «Ya te puedes ir»

Una agent de Policia Local que participava, juntament amb altres 24 companys més, en un curs organitzat per la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha hagut d'experimentar una nova i desagradable discriminació per raó d'opció de llengua.

L'agent de la Policia Local, amb qui dBalears ha pogut parlar, ha vist coartada la seva llibertat d'elecció de llengua quan participava en un curs destinat a policies locals en actiu i dedicat a la 'Introducció de cans detectors a Unitats Canines Policials'.

Els curs el va començar impartint un agent de la Policia Local de Calvià i, posteriorment es va incorporar un guàrdia civil que va dir que faria les classes en castellà.

El darrer dia, quan s'havia de fer l'avaluació, una de les agents va dir que optava per fer el curs en català, aleshores el guàrdia civil li va respondre que de cap manera perquè «yo no no entiendo» i mostrant-li la porta li va dir «ya te puedes ir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 7 mesos
@Patriota "that's not the point", pixes fora del test per desviar la conversa. Au, ves a pondre! Llibertat lingüística diuen, idò això volem. Si estam o no traumatitzats no és el tema. És que si volem xerrar la nostra llengua i fer-hi els exàmens a Mallorca, s'ha de poder, i punt.
Valoració:5menosmas
Per Macià, fa 7 mesos
"Patrioter", el traumatitzat ets tu, sempre llançant odi contra la llengua dels mallorquins. No et convé llegir diaris en català, perjudiquen la teva salut!
Valoració:7menosmas
Per Kraken, fa 7 mesos
I defensat a les xarxes per en Corquen, que senyala i culpabilitza al restaurant publicant el nom i l'adreça. No hase falta disir nada mas.
Valoració:4menosmas
Per Padre apeles, fa 7 mesos
Es un jubilado por enfermo que echaron de la guardia civil y va haciendo cursos sin ser guía canino de la guardia civil y dando a entender que lo es y que está en activo...ojo ...quien quiera saber de este personaje que busque en internet incidente guardia civil en taberna el postigo...vais a verle en acción... Ya no es guardia civil, es un jubilado por enfermedad y quiere engañar a l personal.
Valoració:2menosmas
Per Al que li repugna la nostra llegua, fa 7 mesos
Al que li repugna el Català, també li repugna el Mallorqui. Per tant, el que ha de fer, és partir de Mallorca.
I hauria de pesar que possiblement la seva parla forastera també pot repugnar als altres.
Valoració:25menosmas
Per Dolors franquet, fa 7 mesos
La seva "escatainada llibertat", consisteix en massacrar i anihilar la nostre, això es el que fa sempre un invasor d' un territori ( que es L' UNIC que els interessa). Ofegar la veu de la disidencia es el primer pas.
Valoració:23menosmas
Per Patriota, fa 7 mesos
Chisca, por lo que dices ya tienes una edad. Y por haber hecho todos los exámenes en español, a que no estás traumatizada?
Valoració:-63menosmas
Per Ignasi, fa 7 mesos
Quant he sentit xerrar els municipals de Palma, ja sigui entre ells, per ràdio o dirigint-se a algun ciutadà, sempre ha estat en espanyol. Abans no era així, però eren altres temps.
Valoració:23menosmas
Per Almogàver, fa 7 mesos
@Patriota, només veus provocacions perquè ets un provocador ñordo-colonitzador que s'ha equivocat de lloc!!!
Valoració:31menosmas
Per xisca, fa 7 mesos
A mi, mai se m'ha demanat en quina llengua volia fer els examens. Era obligatori fer.los tooooots amb castellà. Però ara que ja està reconegut i sabem que el català és oficialment la nostra llengua, i el castellà la cooficial, fer.ho en català, NO se pot tolerar que sigui motiu ni de disputa.
Valoració:41menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente