algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
18°

Presenten la Contracimera Social del Turisme i una manifestació amb el lema 'Menys turisme, més vida' a Palma

Moviments socials i veïnals organitzen la Contracimera Social del Turisme amb el lema 'Menys turisme, més vida', els propers dies 26, 27 i 28 d’octubre, amb la intenció de respondre a la trobada de Ministres de Turisme de la Unió Europea a Palma.

«La celebració d’aquesta trobada europea per a plantejar els reptes de la indústria i els mercats turístics europeus deixa de banda la realitat de les societats sobre les quals s’imposa aquest model d’especialització econòmica turística», han assenyalat. Davant d’això, diferents entitats i col·lectius han preparat unes jornades i accions, la majoria a l’aire lliure, per tal de posar de relleu les problemàtiques i realitat social, econòmica i ecològica, en una societat hiperturistizada com la nostra, que es ven com a «model a seguir» en l’imaginari dels negocis turístics.

Les entitats i col·lectius preparen així una contraprogramació al carrer: espais de debat, estratègies d’organització col·lectiva, xerrades, presentació de llibre, performance i dinar popular són alguns dels ingredients essencials d’aquesta Contracimera Social que es durà a terme els dies 27 i 28 a Plaça Quadrado i que vendrà complementada per actes previs organitzats dins la mateixa setmana per associacions veïnals i altres col·lectius d’entitats, i culminarà amb una manifestació el 30 d’octubre a les 19 hores, coincidint amb el dia de la inauguració de la Cimera oficial de Ministres que, sembla, es durà a terme al Palau de Congressos.

Plataformes, col·lectius i organitzacions, participaran d’aquestes trobades abordant qüestions tan significatives com el transport i les ampliacions de les infraestructures turístiques, la crisi climàtica vinculada a l’activitat turística, la precarització de les condicions de vida i laborals, la situació dels joves, les migracions, el racisme i la prostitució en una societat al servei del turisme, la problemàtica de l’habitatge o la conversió de les ciutats en espais de consum.

Fridays For Future, Moviment Feminista de Mallorca, GOB, Federació d’Associació de Veïns, Amics de la Terra, Stei Intersindical, Attac Mallorca, Rebel.lió o Extinció Mallorca, la Utòpica, Greenpeace, Jubilats per Mallorca, Ass. Veïns de Can Amunt, Plataforma contra els Megacreuers, Plataforma contra l’ampliació de l’Aeroport, es troben darrere l’organització d’aquesta Contracimera a la qual s'afegiran moltes altres organitzacions, plataformes i col·lectius d’arreu de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anselm Llull, fa 7 mesos
Capri, c'est fini...
Aviat diran: Mallorca, una illa porca!
Els turidtes triaran. I faran bé.
Valoració:4menosmas
Per jbm, fa 7 mesos
Resposta a un qui diu de què viurem:
"Jo no m'he menjat mai cap turista"
Ampliació:
L'augment del turisme des del 1986 ha fet davallar el PIB poer càpita i el nivell de benestar social a les illes Balears. Estam subvencionant amb pèrdua de qualitat de vida el negoci dels especuladors i dels generadors de feines mal pagades.
Miloràrem qualitat de vida fins el 1977 i milloràrem PIB per càpita i benestar social fins al 1986 ... la quantitat de turisme que convé al poble és, com a màxim, el que hi havia el 1986, tot el creixement posterior ha estat creixement colonial.
Valoració:18menosmas
Per Al currante que vol treballar, fa 7 mesos
Tens una espuÑa vaciada que hi manca gent. Allí pots ser el rei.
Valoració:12menosmas
Per xisca, fa 7 mesos
Se demana un turisme mes racional!! Pot ser creus que tots vivim del turisme? Mira con viuen els pagesos, els ramaders...i de cada dia se les complica mes la vida. No teniu coneixament, ni mesure.... Aquest tipus de turisme, NO ÉS SOSTENIBLE. És DESTRUCTOR, i DEGRADANT.
Valoració:22menosmas
Per currante, fa 7 mesos
y de que viviremos si baja el turismo? alternativas por favor
Valoració:-19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente