cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Col·legi de Psicologia de les Balears fa una crida per convertir els centres educatius en espais protectors de la salut mental

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Balears ha fet una crida per convertir els centres educatius «en espais protectors de la salut mental». Aquest dimarts és el Dia Mundial de la Salut Mental i des del Col·legi han desenvolupat programes de prevenció i promoció específics que «garanteixin el benestar emocional de les generacions futures».

Així s'ha expressat el Col·legi en un comunicat en el qual recorda que la salut mental no és només l'absència d'un problema o trastorn psicològic.

L'entitat remarca que a les Balears l'accés als serveis i programes d'intervenció psicològica «continua sent un luxe i una realitat poc accessible per a la ciutadania, que, per altra banda, demanda cada vegada més una atenció professional».

Segons han explicat, s'estima que aproximadament una de cada tres consultes en atenció primària té com a motiu principal un problema de salut mental. Els més comuns són problemes d'ansietat i depressió d'intensitat lleu i moderada, però que tenen una repercussió negativa en diverses àrees del funcionament i de la qualitat de vida de les persones afectades.

En aquests casos, el tractament recomanat per les guies clíniques és el tractament psicològic, que s'ha demostrat més eficient que el tractament farmacològic. Encara que, per la manca de professionals, «l'única manera d'accedir al tractament psicològic és a través de la derivació de les Unitats de Salut Mental d'atenció especialitzada, per tant, només una part molt petita de les persones arriben a rebre-ho i, al contrari, molts acaben patint tractaments amb psicofàrmacs».

Per aquest motiu, a més de reclamar més recursos humans i materials, des del Copib animen a convertir els centres educatius en espais protectors de la salut mental. «La salut mental infantojuvenil és una de les principals assignatures pendents de la sanitat i és urgent atendre i millorar, perquè tal com apunta l'OMS, una de cada set persones joves de 10 a 19 anys, en el món, pateix algun trastorn mental», han remarcat.

«És prioritari incrementar els recursos destinats no només als adults, sinó, molt especialment a les generacions joves i garantir la prevenció i promoció de la salut mental, la detecció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment dels ciutadans», han destacat des del Col·legi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tothom, fa 10 mesos
Dejaros de politiqueo con el tema de las lenguas que ya aburre y de culpar a los padres que han llegado a esta isla por un futuro mejor. Un futuro y un presente donde la salud mental es el verdadero requisito para llegar a un estado de bienestar personal y comunitario. Por ello, dejarse de tantas críticas y separatismo que lo único que genera es malestar en las personas. Busquemos soluciones conjuntas como adultos responsables de las nuevas generaciones. Más conciencia en generar buenas acciones, más comunicación con nuestros hijos, más trabajo personal y más salud mental para tod@s. La ayuda por parte de profesionales (psicólogos, educadores, terapeutas...) es esencial, ampliando nuevos puestos de trabajo y creando lazos de unión en promover oportunidades de éxito y una atención de calidad en los menores.
Valoració:0menosmas
Per inca, fa 10 mesos
Destroyer, Està a la cua per troglodites que ni tan sols volen aprendre la llengua d'allà on viuen i que els ha acollits a ells o als seus pares, i per la demanda de ma d'obra barata i no qualificada de la majoria d'hotels.
Valoració:1menosmas
Per Promoció de la salut, fa 10 mesos
"En el dia de la salut mental, recordam que la promoció i la protecció de la salut mental i benestar de cadascú, des d'un punt de vista de tota la vida, des de la infància fins a la vellesa, és crítica amb el dret de cadascú de difrutar del més alt estàndard de salut física i mental. Un punt de vista de tota la vida a la salut mental pot ser un mètode per a identificar els reptes i oportunitats per a la plena realitzacó del dret a la salut. És durant determinades etapes de la vida que hi ha un major risc de violació dels drets humans, inclosa la salut mental." Font: Departament de Drets Humans de la ONU en el canal Telegram de Gérvas Salud. No serveixen de res els serveis de salut mental a les escoles si no s'evita que es tanquin els infants durant mesos i mesos a les cases, com en presons, amb l'excusa d'un suposat virus volador, o se'ls obliga a aïllar-se i a tapar-se la boca i el nas. El mal ja està fet i el pitjor és que pot tornar a passar sense que organismes com el COPIB facin cap pronunciament en contra d'aquestes barbaritats tan nocives.
Valoració:1menosmas
Per salutmental, fa 10 mesos
El col·legi de psicòlegs per ventura s'hauria de dedicar més a mirar primer qui té entre les seves files. No és de rebut que la gent se tiri mesos esperant cita a la sanitat pública i quan per fi en donen, te trobes a un 'professional' x que te diu a la 2a sessió 'no m'has de venir a contar misèries, ets jove i has de mirar endavant i punt' i això es tota quanta ajuda t'ofereix (cas real). Si aquest professional en particular ha estudiat 4-5 anys de carrera, han estat ben tudats. Això ja t'ho diu un perfil de Instagram sobre pensament positiu i sense esperes ni haver de pagar.
Valoració:5menosmas
Per Destroyer, fa 10 mesos
Alguien se ha preguntado ¿Por qué la educación de Baleares está a la cola de Europa y entre las peores del mundo? A lo supuestos progres que han mal gobernado 8 años, ¿no se les cae la cara de vergüenza? Tres medidas necesarias y urgentes. Fin de la inmersión lingüística, libertad de elección de centro, y libertad docente eliminando requisito de catalán para profesores, ni siquiera como mérito. El mejor mérito osea un profesor es que sus alumnos aprendan.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente