cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'ASM acusa l’homenatge a 'los Caídos por España' al Born de «feixista i colonialista»

221973

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) acusa l'Estat espanyol de fer «apologia del feixisme» amb l'homenatge a 'los Caídos por España', que es durà a terme al Passeig del Born de Palma el 12 d'octubre. L'acte, anunciat pel Ministeri espanyol de Defensa i organitzat per la Comandància General de Balears, ret honors als militars espanyols de totes les èpoques, inclosos els franquistes, com ja s’ha denunciat altres vegades.

Així, mentre a Mallorca s'han retirat monuments «a los Caídos» a municipis com Manacor (2005), Palma (2008), Llubí (2017), Sóller (2017), Bunyola (2021) i Son Servera (2022), el Govern espanyol exaltarà una vegada més els militars feixistes que perpetraren milers d’execucions a Mallorca i, per a més escarni, al ple centre de Palma, remarca l'ASM.

L'Assemblea assenyala que la Comandància General, fa vuit anys, ja va honorar les tropes borbòniques que acabaren amb la llibertat de Mallorca el 1715. «Tot plegat corrobora que l'Exèrcit espanyol és una força d’ocupació en tota regla i una eina fonamental per intimidar la població, de forma que Madrid pugui explotar i espoliar la nostra illa i dur-hi endavant la substitució lingüística. Com molt bé diu la dita, 'si l'exèrcit no parla la teva llengua, ets un país ocupat'», apunten.

Finalment, l'ASM remarca que Espanya «no té remei, tant si hi ha PP com PSOE», i que «l'única manera de recobrar la nostra dignitat i autogovern, i de protegir la llengua i identitat pròpies, és a través d'un Estat independent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xisca, fa 10 mesos
Los caídos por la República, també lluitaren, patiren i moriren per Espanya! On has estudiat, tu? Espanya republicana, espanya monàrquica, espanya franquista....Te val?
Valoració:4menosmas
Per Mallorquí, fa 10 mesos
Si l'homenatge fos "por los caidos por la república" no passaria res, ho trobarieu perfecte.
Valoració:0menosmas
Per portmanyí, fa 10 mesos
"Los caídos por España" ... sniffff ... s'inclou en aquest homenatge als turistes que han caigut per fer balconing? Què polid !! estic emocionat .... snifffff
Valoració:1menosmas
Per Patriota, fa 10 mesos
Ladran, luego cabalgamos. A quién le pica, ajos come.
Valoració:-9menosmas
Per Pregunto, fa 10 mesos
¿Al frente de este esperpento, un chirimbolo que no sirve absolutamente para nada, continua estando un tal Soler?
Pregunto.
Naturalmente, pueden acusar de lo que quieran. Que ladren.
Valoració:-7menosmas
Per Tenen raó, fa 10 mesos
És ve, això de los caídos sona fatal. Només hi posaria una discripància referent a això que diuen que Espanya no té remei. Al PSOE i al PP hi afegiria Yolanda Diaz. Està demostrat que amb ella de vicepresidenta del Gobierno aquestes passen i assaren, ja ho veureu. Aquesta Díaz l'únic que aporta és molta comèdia.
Valoració:-10menosmas
Per Destroyer, fa 10 mesos
Política de subvención 0 a organizaciones pancalanistas que busca generar odio. La respuesta debe venir de asociaciones que defiendan nuestra tierra, que les quede claro que las Baleares luchará contra la imposición y la xenofobia que representa el catalanismo.
Valoració:-4menosmas
Per barrufet, fa 10 mesos
-Son imprescentables , el que realment tendría valor sería que alguna vegada fessin un homenatje a "los caídos" que varen acompanyar al rey Jaume I durant la conquesta de les Balears i no en aquesta colla de faixistas que l´únic que varen fer es aixecar-se contra el l´orde establert i la Repùblica.
Valoració:3menosmas
Per xisca, fa 10 mesos
Realment, no se pot entendre. És una broma? Un escarni? Una demostració de força bruta i poder? Han perdut sa cordura? Perquè se comporten així? No tenen prou feines i s'avorreixen?
Valoració:9menosmas
Per escardapenyes, fa 10 mesos
Independència ja, i fora les forças de ocupació, hauria de fer una tempesta de vent aigua llamps i trons, que no deixàs sortir la fatxenderia del Ñordistan, !Visquen els Països Catalans!
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente