nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
18°

UGT demana respecte per la Llei de Normalització Lingüística: «És purament populisme fer lleis per assegurar els drets lingüístics dels castellanoparlants»

El sindicat UGT de les Illes Balears, davant la Proposició no de Llei presentada per VOX al Parlament per a la creació de la Oficina de Garantía de Libertad Lingüística, avisa que ens trobam davant «l’inici d’un hipotètic compliment dels pactes que la ultradreta va signar amb el Partit Popular per a permetre la governabilitat a Margalida Prohens i veiem, amb preocupació, que es torna a utilitzar la llengua com element de divisió i confrontació».

«En el seu desenvolupament, la Proposició no de Llei pretén eliminar de forma unilateral la Llei, aprovada per unanimitat, de Normalització Lingüística de l’any 1986 i va en contra, fins i tot, del que dicta l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears», remarquen. A més, assenyalen que l'extrema dreta argumenta que amb aquesta llei «es promou l’ús de les modalitats pròpies de les Illes, ignorant que el català ja denomina i normalitza les variants de les llengües insulars».

El sindicat apunta que «de les dues llengües oficials de les nostres illes, només el català està en perill real de desaparèixer i, per tant, l’única que necessita protecció. És purament populisme fer lleis per assegurar el dret dels i les castellanoparlants a utilitzar la seva llengua quan, al contrari, són les persones que parlen català les que es troben amb més dificultats de parlar-la i ser-ne parlats».

Per això, des UGT manifesta «profund rebuig» a l’atac que l'extrema dreta promou contra la cultura i la llengua pròpia de les Balears i fan una crida a totes les organitzacions, associacions, entitats i la ciutadania a «fer front als intents de callar, un cop més, la nostra veu i exigim que, qualsevol iniciativa que tingui com objecte la nostra llengua es faci des del consens i no des de posicions dogmàtiques i sectàries».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jo, fa devers d'un mes
Bufff aquesta foto de casposos, fa una pudor de ranci...aquests fatxes, en un altra país, estarien fen de dependents o cambrers...
Valoració:2menosmas
Per Gabriel Payeras Torras, fa devers d'un mes
Destroyer, ets un pute cap de fava! No tinc ni existeix un títol millor per tu. El millor que ens pot passar a les persones que estimam ca nostra és que ets individus com tu s,envagin a ca seua que no és aquesta! (Per Sert)
Valoració:2menosmas
Per Tenim un problema greu, fa devers d'un mes
Avui se deia a uns informatius, que a Colòmbia el seu govern havia fet executar a centenars de joves innocents fent- los passar per guerrillers a efectes de propaganda. I tothom d'aquell país,
està exposat a que li passi el mateix.
I qui conta aquest cas de falsos guerrillers executats, parla de màfies, fe narcotràfic, de mals governs, fe cops d'estat, de terrorisme i de misèria.
Però quan la gent d' aquests països fuig de l'horror de ca seva i els acollim aquí, no just no ho agraeixen, sinó que han creat un front comú contra la nostra pròpia cultura i llengua, perque no estan disposats a assimilar- la ni a dedicar ni un minut del seu temps per aprendre el català . I si bé acollir a un que fuig del mal és un gest solidari, quan els rescatats i ajudats son centenars de millars, que no ho agraeixen i que a més no els importa destruir el patrimoni cultural del poble d'acollida, ni demostren cap simpatia cap al poble amfitrió, podem estar ben segurs de que tenim un problema molt greu.
S'ha de reclamar al govern estatal, que s'ocupi de la seva competència i que distribueixi una aquesta gent per " la España vaciada". I si no hi volen anar, els haurà de fer tornar al seu país. Perque tot té un límit i aquí ja l'han superat.
Valoració:9menosmas
Per Carme, fa devers d'un mes
No haurien de poder dormir tranquils tots aquests mallorquins i mallorquines que ataquen la seva llengua materna. No haurien de poder dormir de vergonya...
Valoració:20menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Les eleccions, NO les ha guanyades ningú. El PP i VOX, NO son res. I per NO ser res, NO son ni bones persones. Veieu el que fan? Insultar contínuament el personal que vivim a les illes des que hi viu gent? ELLS, els nou vinguts, majoritàriament gentussa impropia de dir.se persones, alteren contínuament els ciutadans pacífics d'arreu del nostre territori. I vos resulta extrany que volguem que MARXEU per sempre mes? SOU UNS MALEDUCATS . Ni tant sols crec que sapigueu que vol dir ser ESPANYOL. Sinònom de masleducats? De grollers? D' incults ?
Valoració:19menosmas
Per Destroyer, fa devers d'un mes
Creo que esta gente está doblemente escocida, primero porque se van a quedar sin subvenciones y segundo por la patada en el culo que les dimos en las elecciones. Aún andan por la luna desubicados. Je..je
Valoració:-15menosmas
Per De Asprer, fa devers d'un mes
UGT: MENTIRA.
Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente