nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

STEI: «L’ampliació de l’estructura de funcionaris 'a dit' de les conselleries aprovada avui costarà molt més de mig milió d’euros»

A la conferència de premsa posterior a la sessió d'aquest divendres del Consell de Govern, el portaveu ha explicat que l'Executiu ha apostat per reduir l’estructura política en un milió d’euros. «Allò que ha amagat és que, quan es dotin els llocs de feina de personal funcionari de lliure designació aprovats aquest mateix divendres, la despesa de personal s’incrementarà en més de mig milió d’euros. Això en la primera modificació de la relació de llocs de treball d’aquesta legislatura!», ha assenyalat l'STEI Intersindical.

D’una banda, com a conseqüència d’un Decret de la presidenta del Govern del mes de juliol, dupliquen el nombre de llocs de funcionaris de lliure designació de l’Advocacia de la CAIB. Dels llocs de director adjunt de l’Advocacia i del cap del Departament de Suport a l’Activitat Normativa, just el complement específic supera els 50.000 euros.

D’altra banda, el Govern del PP ha aprovat una cosa que l'STEI considera «inaudita»: entre els directors generals i els funcionaris de carrera hi haurà dos funcionaris designats a dit interposats en la cadena de comandament. De moment, això afectarà la Conselleria de Presidència i la d’Hisenda.

«Si aquesta manera de procedir es generalitza a les altres conselleries, l’increment de la despesa serà molt superior al que diuen que han estalviat en alts càrrecs», apunta el sindicat. Per això, els serveis jurídics de l’STEI Intersindical revisen ara si aquestes modificacions s’ajusten al concepte de lliure designació de les lleis i de la normativa aplicable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sempre ha passat i tornarà a passar, fa 2 mesos
A això de fer fitxa a gent interina amb una oposició- farsa, se fa des dels temps de na Maria Castanya.
I no pot ser més injust ni menys eficaç, que "collir" gent sense cap prova selectiva, que a vegades son coneguts o parents dels polítics o dels funcionaris i altres han sortit de les oficines de l'atur. I que al cap d'uns anys, si no han assolit guanyar cap oposició, com "compensació i premi" per dur treballant i cobrant durant anys a una institució sense cap mèrit, perque no se'n vagin al carrer i entre tots facin un escàndol, se'ls fa un exàmen- farsa i tots queden no just fitxes si no que també se converteixen en funcionaris de carrera.
Mentres tant, la majoria dels mortals s'han d'esforçar estudiant durant anys i molts d'ells, que tal vegada estan millor preparats, no arriben mai a tenir una plaça a cap institució pública.
Però a aquesta injustícia no just la fa l'esquerra, sinó que la dreta també ho ha fet moltes vegades.
I l'únic motiu és el de no fer- se impopulars i quedar com els dolents. Però no veuen tot el mal que causen amb aquesta rentada de cara.
I tornant als afortunats que han estat premiats amb una plaça de funcionaris sense que s'ho hagin treballat, s'ha d'assumir que el secret del èxit no resideix en ser els millors, ni tan sols en ser bons. Sinó que el secret per triomfar, consisteix en ser al lloc oportú i en el moment adequat.
I mentres no els pugin els fums jo ja me conform, perque hi ha gent regularitzada en processos anteriors, que quan parlen de la seva oposició a la seva plaça, que la veritat és que era sense competir amb ningú i amb menys temaris que els exàmens regulars, malgrat siguin uns trists auxiliars pareix que han opositat al cos de Magistrats, o a Notaries, de tanta importància com se dónen.
Valoració:8menosmas
Per Patriota, fa 2 mesos
Cuanta envidia.
Valoració:-6menosmas
Per Teresa, fa 2 mesos
Això és en terminologia pròpia de qui governa “dedocracia”
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente