cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
14°

«La llengua catalana, com a pròpia del territori, és la contribució de Mallorca a la diversitat lingüística i cultural europea»

El Consell de Mallorca se suma a la iniciativa del Consell d’Europa i celebra el Dia Europeu de les Llengües per a «protegir el patrimoni lingüístic europeu i promoure el plurilingüisme i l’aprenentatge de llengües». Es tracta d’un dia per a commemorar la riquesa lingüística de la Unió Europea, que s’impulsa des de l’any 2001. «Les llengües són les ànimes de les diferents cultures i, alhora, els seus principals vehicles transmissors», ha destacat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

Per la seva part, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha insistit en la importància de les llengües per a la humanitat: «Són part fonamental de les cultures i del patrimoni de cada un dels territoris europeus. La llengua catalana, com a pròpia del territori, és la contribució de Mallorca, juntament amb la resta de territoris on es parla, a la diversitat lingüística i cultural europea», ha remarcat.

Acte central del Dia Europeu de les Llengües

El Consell de Mallorca assisteix aquest dimarts horabaixa a l’acte central a les Balears d’aquesta commemoració, que organitza l’Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), en col·laboració amb la direcció general de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament i l’Ajuntament de Llucmajor. Tendrà lloc a les 19 hores al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor (c. De Fra Joan Garau, 2).

L’acte consistirà en una conferència a càrrec de Víctor Bargiela, membre del Grup de Lingüistes per la Diversitat, amb el títol 'La diversitat lingüística a Europa', seguida de l’actuació musical de la pianista Júlia Martínez Bevià i la violinista Catalina Sureda. L’acte també es podrà seguir en línia en directe aquí:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa 7 mesos
En quin idioma parla tontoslahaba? En el que els invasors imposaren a Al-Basit? Em deman quanta estona ha dedicat a criminalitzar la seva llengua i combatre la consideració i tracte com a llengua pròpia que té a Castilla la nueva, Andalusia, i tants altres territoris que els castellans incorporaren al seu domini lingüístic a sang i foc.
Valoració:0menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
@Si vols veure baralles...
Senyor meu, una de dues: o no heu entès l'article o no heu entès el meu comentari.
Atentament
Valoració:0menosmas
Per @Destroyer, fa 8 mesos
Destroyer, no et canses de fer el ridícul i quedar com un autèntic retrògrada feixista? No veus que hauries de participar als xats de diaris com el ABC per exemple, en comptes de diaris seriosos..O ets tant burro que no ho arribes a entendre, tros de soca!
Valoració:7menosmas
Per tontoslahaba, fa 8 mesos
No es la propia de nuestro territorio; es la lengua (y abría que verlo con claridad, ya que estamos hablando de casi 800 años) de los invasores, de los piratas, de los bucaneros que en 1229 entraron a sangre y fuego. Apoderándose de todo lo de valor.
Esta es "nuestra lengua propia".
Sería muy interesante saber cuántos hay que so pretexto de defender una lengua impuesta, están defendiendo los garbanzos que llevar a casa.
Esto sí que me gustaría saberlo. Pero mientras haya "tontos útiles", otros se pegan la gran vida.
Valoració:-30menosmas
Per xisca, fa 8 mesos
Destroyer... vares naixer així? O hi has tornat de mica en mica escoltant tants de catalans - mallorquins parlar sa nostra tan antiga i preciosa llengua? Vius a Burgos, Salamanca, Madriz, Sevija... Més te valdria a tu i a tots els teus, estudiar el CASTELLÀ perque no vos desaparesquin la b i la v, la y i la j, etc
Valoració:17menosmas
Per Si vols veure baralles, mira cap a la dreta extrem, fa 8 mesos
@Cirer- Multinik: Ets un fals, però fent comentaris negatius del Pacte de Progrés, amb qualsevol nik que te passi pel cap, no faràs que ens barallem entre noltros.
I ja portes mes de tres mesos dient sempre el mateix, sempre el mateix, sempre el mateix. La veritat és que canses i avorreixes molt i tanmateix no ens barallarem com tu voldries.Perque els que se barallen, son els teus ídols de VOX.
Valoració:14menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
O són cínics o són ignorants perduts. Potser les dues coses. Aquí els teniu, amb el cartellet a les mans i un somriure d'orella a orella. Hipòcrites.
Celebrau el dia europeu de les llengües, mentre que la vostra política de carregar-vos el català és la vostra feina de cada dia. Vergonya aliena.
Valoració:25menosmas
Per Destroyer, fa 8 mesos
Creo que sería bueno cambiar el estatuto de autonomía para dejar claro que la lengua propia y mayoritaria de Baleares es el castellano. Habría que intentar la modificación para llegar a un nuevo consenso lingüístico.
Valoració:-53menosmas
Per escardapenyes, fa 8 mesos
Això no hauria de fer falta dir-ho, però jo no diu un pèl d'aquest i de ne Barbie
i als fets me referesc.
! Visca la llengua catalana! i ! Visca el
Catalanoparlants!
Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente