algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

L'STEI demana a la presidenta Prohens que es desmarqui immediatament de la proposta d''Oficina Lingüística' de VOX

La proposició de llei contra el català que ha registrat el grup parlamentari de VOX al Parlament és «un bunyol jurídic contradictori que ataca el bloc constitucional», ha assegurat l'STEI. A més, el document afirma que el caràcter de llengua pròpia que l’Estatut d’Autonomia atorga al català no s’ajusta al que disposa la Constitució espanyola. En concret, aquest és el fragment: «A pesar del marco lingüístico establecido en la Constitución algunos de los Estatutos de Autonomía, amparándose torticeramente en el artículo del 3.3 CE, distinguieron entre una lengua regional «propia» respecto del castellano».

És sabut que els estatuts d’autonomia formen part de l’anomenat «bloc de constitucionalitat» a l’Estat espanyol. Per tant, si el text es convertís en una llei, el Parlament de les Illes Balears acabaria aprovant que el caràcter de llengua pròpia del català és «torticero»; és a dir, no s’ajusta a la llei.

A banda d’això, el sindicat remarca que el text és un «autèntic nyap jurídic, amb articles que es contradiuen entre ells». De fet, la mateixa proposta de llei incompleix el que regula (només ha estat registrada en espanyol). També és un atac a la llengua catalana en els llocs en què ha guanyat presència (bàsicament l’Administració, en la qual es preveuen sancions per usar el català) i un marc jurídic perfecte per a la discriminació del català en els àmbits en què té menys ús (no preveu sancions a l’empresa privada, per exemple).

Per tot això, l’STEI Intersindical demana a la presidenta Prohens que es desmarqui immediatament de la proposta de llei. I demana al Partit Popular i a totes les forces que tenen acords institucionals amb VOX que anunciïn que els trencaran si no es retira aquesta proposició de llei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa 2 mesos
Doncs al PP ja l'hi han colat la primera bofetada a les totes, Vox presenta una propisiciò de la innecesaria oficina de drets lingüísticas, i resulta que no li diu, redacta una barbaritat, que conculca el nostre Estatut per tots els cantons, i de postre els populars, segons diven en que tampoc son gaire de fiar, l'ha vist i s'ha enterat quan ja s'ha registrat el Parlament. Vos ne mereixeu més d'una per covards que deixen entrar a aquesta xusma a càrrecs, clar que molts dels d'ara son els "populars de la part mes dretana" es a dir cosins germans del Voxquimans Nehandertals, i ja sabem que cantaba en Tomeu Penya amb lo de "com més cosins més endins". No seran els partits d'esquerra, ni els partits nacionalistes o de centra regionalista-nacionalista, qui vos treura defora sino els vostres socis. La Presidenta pot acabar com una nova versiò de Bauça 2.0 Clar que com que vos hi val el carrec, sou, secretaris, cotxe oficial i moqueta, tinc la impressió que fareu comedia i tractar de colar vuits i nous i cartes que no lliguen i excuses de mal pagador, pero se vos vora el llautò. Fa falta esser molt curt per no veure a on vos heu ficat. I escolteu vos ho mereixeu, i lo més trist i ha molta gent del PP que si te clar qui som, com som i que parlem, i son els primers que, per dignitat i principis haurien de montar un escandol als seus cappares trabucats i obssesionats que tenían damunt la taula altres opcions i vots per no haver de dependre de xusma, pero creient que els dominarien, aceptaren con tal de gobernar. Doncs ja ho teniu, la primera al front i la segona, quant elx "odiadors professionals" no vos diven res i la vos fiquem i doblegada, en els morros. Igual durareu menys que en Bauza. Sra. Presidenta, que opina d¡aixo, o no te res a dir?
Valoració:1menosmas
Per No ho farà, fa 2 mesos
En veritat el que interessa als nazifatxes és comandar per a omplir-se les butxaques de doblers, res pus. Molta xerrera però cap acció que comprometi els seus ingressos. S'esquincen els vestits pel tal fet però immediatament se'l torner a cosir, no siga que... Una postureta pels vers demòcrates per a que no els critiquin gaire.
Valoració:4menosmas
Per No escoltaran. No els interessa, fa 2 mesos
El Partit de na Prohens o PP hauria pogut deixar- se ajudar per MÉS a l' hora de les votacions, sense que els imposàssin més premisses, que les de respectar la nostra llengua i no destruir més el nostre territori.
I pagant un preu tan petit i tan raonable, podrien haver governat tots sols i prendre les decisions només ells. Però contra tot pronòstic i botant- se les regles de la democràcia, ni tan sols convocaren als eco- sobiranistes i pactaren directa i immediatament amb els ultres de la extremíssima dreta.
I molt probablement pacten amb aquests perque estan d'acord amb tots els desastres que fan els ultres i també molt probablement, aquestes mesures tan de feixistes i tan anti- democràtiques els agraden molt. I d'aquesta manera, compten amb l'avantatge de que deixant que les barrabassades les facin els seus socis, ells no s'embrutaran i continuaran amb la imatge de demòcrates i de dialogants. O almenys s'ho creuen ells.
Tot estava calculat al milímetre, perque VOX no és més que l'ala més feixista del PP.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente