nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

El Col·legi Oficial de Metges reitera que el tema lingüístic «no és un problema» per al col·lectiu mèdic

El Govern ha aprovat aquest dilluns el 'Pla de mesures urgents per a captar i fidelitzar professionals sanitaris', amb el suposat objectiu de garantir l'atenció sanitària i reduir les llistes d'espera.

Així ho ha informat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern extraordinari la consellera de Salut, Manuela García, qui ha explicat que el decret de mesures urgents aprovat per a «captar i fidelitzar professionals sanitaris» contempla la regulació jurídica de zones de difícil cobertura i la declaració de noves de molt difícil cobertura i, també, elimina el requisit del català per a accedir a ocupacions amb funcions sanitàries a l'IB-Salut.

Això darrer, en realitat, es tracta d'una retallada directa dels drets dels ciutadans que a partir d'ara veuran minvada la possibilitat de triar amb quina llengua es volen relacionar amb el metge i la resta de personal sanitari.

Sobre aquest pla de mesures urgents, s'hi ha pronunciat el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB). Des del Col·legi han traslladat a la consellera de Salut la seva preocupació per la «situació de manca de professionals sanitaris a la sanitat pública balear».

Així, han aplaudit les mesures extraordinàries per a «fidelitzar i atreure nous professionals sanitaris a les zones més afectades per aquest dèficit de professionals» a través de sistema de declaració de llocs de difícil cobertura i molt difícil cobertura. «Coincideix que les mesures que cal adoptar han d’abordar aspectes com el retributiu, la promoció per a la docència-formació continuada i la investigació… així com la conciliació de la vida familiar», han remarcat.

A més, el COMIB ha reitera que el tema lingüístic «no és un problema en el col·lectiu mèdic així com tampoc en la relació metge-pacient».

Finalment, el COMIB insta l’actual Govern a «continuar promovent iniciatives i propostes per millorar l’actual situació sanitària» a les Balears així com a iniciar una planificació a mitjà-llarg termini de les necessitats futures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jbm, fa 9 mesos
Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que, ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.
Valoració:6menosmas
Per Xixina, fa 9 mesos
@Garcia, O "Multinick"(Destroyer, Carlos Villaalta, Xx, mallorquí, etc... Sí no t'agrada la llengua pròpia dels habitants de la terra que has ocupat, qui ha de partir d'aquí ets tu, ja que no t'integres ni et vols integrar, per tant, arruix cap a Ñòrdia que hi falta gent!!!
Valoració:7menosmas
Per Al foraster García, fa 9 mesos
El que has de marxar ets tu, foraster ignorant, el català és l'idioma oficial desde sempre, els fatxes i forasters, xerrau el castellà perquè no estimeu aquestes illes, sou nacionalistes espanyols de lo pitjor que hi ha! Tant de bó fessin aquí com a Andorra, qui no té els coneixements necessaris de català, carretera i manta!
Valoració:7menosmas
Per A Mallorca i a la resta de Catalunya, en català!, fa 9 mesos
@dic
De fora vindran que de casa ens trauran.
Valoració:9menosmas
Per dic, fa 9 mesos
Garcia: Els que teniu de marxar sou els foraster que us molesta tant la llengua pròpia d´aquí.
Valoració:21menosmas
Per Anna Pibernat Tornabell, fa 9 mesos
Això que "no és un problema pel col·lectiu mèdic" es veritat, però per alguns pacients SI que ho és.
Si realment són bons professionals després d'estudiar 8 ó 10 anys de carrera poden tenir capacitat per entendre el català, simplement no els hi dona la gana o no els importa el benestar del pacient.
Valoració:26menosmas
Per Garcia, fa 9 mesos
Los catalanohablantes lo tornen fàcil: si no les gusta la nueva ley, que se vayan de las islas. Asi de fàcil.
Valoració:-34menosmas
Per Destroyer, fa 9 mesos
Esta batalla de los médicos ya está cerrada. Insisto la gran batalla es la educación. Hay que retirar la exigencia del catalán en las oposiciones y para los interinos, a parte de acabar con la inmersión lingüística. Es fundamental intervenir en los primeros cursos, en primaria. Que los padres decidan.
Valoració:-51menosmas
Per Guillem, fa 9 mesos
Els metges que com el Sr. Miguel Lázaro del Sindicat (SIMEBAL), reclamen l'exclusió del català com a requisit, porten més de vint anys intentant espanyolitzar tots els racons de la Sanitat Pública Balear, però no tenen cap dificultat per parlar i entendre correctament el català. Simplement es que no volen i per remarcar l'exigència espanyolitzar les Illes, en públic mai diuen ni una paraula en català.
Valoració:29menosmas
Per Ja ho val!, fa 9 mesos
Sempre han dit que el problema eren els baixos sous i no la llengua catalana.
La falsa història de que cada dia un metge abandona la sanitat pública per mor del català,va sortir d'un grup de feixistes, no de cap associació de metges.
Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente