cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Joves de Mallorca per la Llengua: «Prohens ha atacat frontalment tots els illencs i ha atemptat contra els nostres drets lingüístics»

Joves de Mallorca per la Llengua ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens, d'«atacar frontalment tots els illencs», després que l'executiu autonòmic del PP hagi aprovat aquest dilluns, al Consell de Govern extraordinari, eliminar el requisit del català a la Sanitat: «Ha atemptat contra els drets lingüístics de la gent de la nostra terra».

L'entitat ha remarcat que el fet que falten metges «no és una qüestió lingüística»: «Als territoris que no parlen la llengua catalana també tenen dèficit de personal sanitari».

Asseguren que no toleraran «aquest menyspreu per part del nostre propi govern» i continuaran «parlant en català a tot el personal sanitari sabent que si la comunicació esdevé complicada la culpa és vostra, ni del sanitari ni de l'usuari». Per això, inciten els mallorquins a «no amagar la llengua en cap cas, anar sense complexos i amb el cap ben alt, que ningú ens digui que no es pot parlar mallorquí a Mallorca».

A més, demanen als sanitaris nouvinguts de territoris no catalanoparlants, apel·lant a la responsabilitat que tenen d'atendre els pacients el millor possible, que l'aprenguin i s'integrin per a «esdevenir un mallorquí o mallorquina més, us esperam amb els braços oberts i ens oferim a donar tota l'ajuda que necessiteu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Moix, fa 8 mesos
Na Prohens es com na Malintxe que es va posar en contre del seu poble (Mèxic) per posar-se al costat de n'Hernan Cortés i conqueridors. Vergonya!
Valoració:35menosmas
Per Guillem, fa 8 mesos
Fanàtics com la cúpula anti catalana del Sindicat Metge de Balears, amb el senyor Miguel Lázaro de capdavanter durant més de trenta anys de lluita i resistència espanyolista en contra de la normalització lingüística, no n’hi ha molts, però tenen tant d'odi a la nostra llengua que més de 40 anys de convivència entre nosaltres, no els han bastat per poder fer una sola declaració pública de cortesia que no sigui en la llengua castellana (l'espanyola per el SIMEBAL).
Valoració:37menosmas
Per jaume, fa 8 mesos
A partir d'un clam inventat, combatre un fals efecte disuassiu a còpia de discriminar, un cop més, la gent d'aquesta terra. La dissuasió es trasllada de bàndol i, de bell nou, en nom d'una gran mentida, s'agredeix la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra salut (sí, perquè poder explicar el que ens passa en la nostra llengua també és tema de salut) . Cap agressió sense resposta: aneu preparant les samarretes verdes. Recordau que va passar amb Bauzá? Idò això.
Valoració:28menosmas
Per ARRUIX!, fa 9 mesos
Per gaudir d'un càrrec pel que ni està preparada, ni capacitada,ni té suficients vots, ha donat la llengua catalana als ogres, perque la destrueixin i la deixin fer a ella tranquila i li dónin suport.
Però la llengua catalana no és seva, ni tampoc del seu partit, sinó que és patrimoni del nostre poble i pot pagar cara, la barbaritat que està fent.
Això no és un acord entre empreses, ni és el repartiment d'uns béns entre familiars. Se tracta del patrimoni cultural i històric de tot un poble. Son les nostres arrels, que no deixarem que una incompetent, junt amb uns pobres adoctrinats que necessiten tractament psicològic, destrueixin alegrement, només per satisfer les seves ambicions personals i les seves paranoies.
Valoració:38menosmas
Per Cert, fa 9 mesos
Els feixistes contraataquen, era de suposar. Davant d, això és necessari una fèrria resistència, sens concessions.
Ens hi va la nostra vida, com en temps passats.
Valoració:29menosmas
Per conisi, fa 9 mesos
aquestes actuacions van el la linea de les ordes imposades per els seus socis de govern en la finalidad de tornar 40 anys enderrera i anar a lo de una grande y libre i com se veu na prohens i el seu govern de la derechita cobarde s hi troben molt a gust
Valoració:28menosmas
Per Balearium, fa 9 mesos
Enhorabuena presidenta.
Valoració:-48menosmas
Per Destroyer, fa 9 mesos
Es difícil luchar contra el fanatismo de los catalanistas totalitarios. Hoy han sufrido un varapalo, pero necesario para salvar vidas. Ahora el gobierno de e ser valiente y acabar con la inmersión lingüística. No es de recibo que estemos a la cola en educación, acabemos con el fracaso escolar que esta unido a la inmersión.
Valoració:-48menosmas
Per Anti tot, fa 9 mesos
Estos ven peligrar subvenciones
Valoració:-43menosmas
Per Molt bé, fa 9 mesos
No podem callar!!
Tothom al carrer.
Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente