cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Ha mort Pep Sabater Manresa, impulsor de l'escoltisme i cofundador de la botiga Kenia de Palma

217751

Aquest dimecres, 16 d'agost de 2023, ha mort Pep Sabater Manresa, nascut a Palma 26 d’octubre del 1940. Marit de Dolors Fortesa-Rei Borralleras, pare de cinc fills (Guillem, Lluís, Susanna, Marta i Ramon), i germà gran de Margalida Sabater. Com a llegat deixa tot una vida dedicada a la seva gran família d’onze nets.

La seva vida professional la desenvolupà com a treballador de La Caixa. Amb tan sols 19 anys el destinaren a Vic. Precisament a la capital osonenca Pep Sabater va entrar a formar part del moviment escolta de Catalunya a l’agrupament Guillem de Montrodom. A la seva tornada a Mallorca, coincidí amb Eladi Homs que estava introduint el moviment escolta a Mallorca. En Pep Sabater s’integrà dins l’agrupament Pius XII de Palma. Dins l'Escoltisme conegué la dona de la seva vida, Dolors Fortesa-Rei Borralleras amb qui formaria una gran família. També conegué els amics inseparables que formaren la colla Weyler; entre ells, qui seria el seu cunyat Maties Oliver. Juntament amb ell fundà la botiga de material per l’escoltisme Kenia, però la seva feina a La Caixa i la dedicació a la família l’obligaren a renunciar anys més tard al negoci.

Pep destacà per ser una persona excepcionalment amable i atenta, especialment amb la seva família i els seus amics. De caràcter tranquil i pacient sempre escoltava amb atenció i sabia respondre amb senzillesa i tranquil·litat les qüestions més complicades o conflictives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.