cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
23°

Plataforma contra els Megacreuers: «De gener a juliol d'enguany han arribat a Palma fins a 75 creuers de més de 5.000 passatgers»

La Plataforma contra els Megacreuers ha mostrat la seva preocupació davant «la possibilitat que es puguin fer passos enrere en les regulacions relatives al turisme massiu» i ha instat el Govern a situar-se «a l'avantguarda en la gestió del turisme de creuers».

La plataforma ha criticat aquest divendres a través d'un comunicat que aquests dies «els excessos continuen degradant els espais naturals de Mallorca». En aquest sentit, han esmentat el «cas paradigmàtic del Caló des Moro», però també d'altres llocs, així com «la saturació en carreteres i pobles, com a Sóller, fa només uns dies, i també a Palma».

Pel que fa al turisme de creuers, han indicat que de gener a juliol d'enguany han arribat a Palma fins a 75 creuers de més de 5.000 passatgers, un 14 per cent del total de creuers d'aquests primers set mesos de l'any.

Un número i proporció «molt superior» al mateix període de 2019, quan varen arribar al port de Palma 45 creuers d'aquesta capacitat. En aquest sentit, des de la Plataforma contra els Megacreuers han reiterat que «l'acord signat entre les navilieres i el Govern és del tot insuficient».

No obstant això, han destacat que «si que ha estat un primer pas per posar sobre la taula la necessitat de limitar i regular el turisme a Mallorca». «Aquest és un camí pel qual s'ha de continuar avançant, com així ho demostren les polítiques de les principals ciutats europees com Venècia o, més recentment, Amsterdam, que van en aquesta mateixa línia», han afegit.

D'aquesta manera, han posat l'accent que les Balears «no ha de perdre l'oportunitat de situar-se en l'avantguarda en gestió del turisme». Per això, la plataforma ha instat el Govern a «facilitar la participació ciutadana en la presa de decisions i a aplicar mesures valentes en favor de la qualitat de vida dels residents i de l'experiència dels visitants, protegint els ecosistemes naturals i la salut de les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ARRUIX!, fa 12 mesos
A vegades, desitjo que la profecia que diu que Mallorca s'enfonsarà a dins de la mar sigui certa. Perque d'aquesta manera, tant els fatxes merdosos i sense consciència, que només estimen la seva butxaca, com ells forasters espanyols i d'altres, nacionalitats, inadaptats i mal lletats , que han vingut a treure- li suc a base de destruir- la i a expulsar- nos a noltros de ca nostra, hagin de fugir amb les mans damunt del cap i tan pobres com quan començaren amb la seva activitat destructiva.
Valoració:0menosmas
Per radix, fa 12 mesos
L'única solució és desferrar Mallorca d'enterra i fer-ne una illa creuer. Un milió d'habitants passatgers. Insuperable amb vaixells. Rebotant per la Mediterrània amb rumb random. Tanmateix...

Deslocalitzem totes les illes d'aquesta mar nostra i que sembli tot un billard o uns autos de xoc, ja.

Veuràs tu quina reinvenció de destinació turística. Vas botant d'illa en illa però ni saps amb quina toparàs.

A més, s'haurà acabat de morts en pastera: quan una illa pegui a la vorera sud, a bord tothom; quan pegui al nord, tothom avall.

Au.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente