algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
14°

Pengen cartells que en anglès indiquen que la platja està tancada i en català que està oberta

La Coordinadora Anticapitalista de Manacor, Caterva, ha denunciat la massificació turística que pateix Mallorca i ha col·locat cartells a les cales del terme municipal, que indiquen en anglès que el bany està prohibit o no recomanat, i en català, que la platja és oberta i no hi ha cap perill.

Caterva ha aferrat cartells que «deixen molt clar el missatge, que és que les cales de la Illes han estat expropiades pel turisme"».

Així, han assenyalat que l'entitat ha penjat cartells «carregats d'humor» que «alerten als turistes amb diferents missatges en anglès que indiquen que no està permès o recomanat banyar-se». No obstant això, el missatge en català «deixa clar que no hi ha cap perill» o que «el perill és el de la massificació turística».

Els cartells s'han distribuït a Cala Morlanda, Caló, Cala Petita, Porto Cristo, Cala Murta, Cala Magraner i Cala Bota.

L'entitat, formada per les organitzacions Endavant OSAN, Assemblea antipatriarcal de Manacor i Arrels, a més de persones a títol individual, ha assenyalat que «la usurpació de les cales és només una expressió més de com el capitalisme usa una activitat econòmica com el turisme, portada a l'extrem, per a assecar gratuïtament el territori i per a extreure el màxim de plusvàlua dels treballadors».

Finalment, han assegurat que «hi ha culpables i és necessari posar-li nom, com són els hotelers o els 'rafels nadals' amb la total complicitat d'alguns ajuntaments i del Govern, l'actual i l'anterior».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anselm Llull, fa 9 mesos
Anti tot?
No. Anti tu. Depradador.
Valoració:6menosmas
Per Bernat, fa 9 mesos
Enhorabona als autors d'aquesta campanya. De cor ho dic. Molts mallorquins ja no podem més i hem de menester gent que de debò actui, que deixi les retòriques i les demagògies dels politiquets de pa amb fonteta, fonant exemple amb enginy i coratge. Tanta gentrificació, i tant de cinisme i cobdícia des de les instàncies habituals, no sols estan acabant amb els recursos de l'illa: també fan impossible, en molts sentits, viure amb un mínim de benestar i de dignitat. I a mitjan termini, no ho dubteu, això mateix acabarà també amb la gallina dels ous d'or dels hotelers curts de mires i llur camarilla d'aprofitats i de llepaculs. I llavors què, sàtrapes? Els mallorquins que no ens hem venut a l'usura hem esdevingut els pàries de Mallorca. Això s'ha d'acabar i s'acabarà d'una manera o altra. Però resulta esperançador que hi hagi col.lectius de gent jove que obrin pas. No defalliu!
Valoració:43menosmas
Per Oliver?, fa 9 mesos
I en Miquel Oliver que no havia d'arregar tot això? O potser a Manacor el PSOE també hi comanda i els de Més fan veure que no?
Valoració:-10menosmas
Per Falta un cartell, fa 9 mesos
Ben fet. Faltava el cartell de tancat escrit en el Catellufo invasor, que vol imposar- nos la gent lletja que ha vingut aqui, per substituir- nos a noltros com a poble i treure- nos defora de ca nostra.
Valoració:47menosmas
Per inca, fa 9 mesos
De turismofòbia res, és pura supervivència. Sinó que aprenguin un poc la llengua d'on van. Ves tu a Anglaterra i demana que te parlin en res que no sigui anglès, mem què te trobes.
Valoració:63menosmas
Per Anti tot, fa 9 mesos
Turismofobia
Valoració:-71menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente