cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El PSIB critica el Govern de Prohens per la reculada en matèria lingüística

El PSIB-PSOE ha criticat la «clara reculada que ha començat contra el català des del pacte de governabilitat signat per PP i Vox».

En una nota de premsa emesa aquest dijous, la formació ha fet referència també a l'acord del PP i Vox a l'Ajuntament de Palma per modificar el Reglament de Normalització Lingüística que havia servit de marc de consens durant els darrers 35 anys i que converteix el castellà en la llengua d'ús habitual de l'Ajuntament.

Unes qüestions que, han assegurat, «no són més que els primers fets d'una realitat que ja s'anuncia també al Govern, on ni tan sols volen que el català sigui un mèrit», ha lamentat Quim Torres, diputat socialista al Parlament.

Així mateix, ha expressat la seva preocupació per un Govern que «no vol garantir que els catalanoparlants siguin atesos en la seva llengua».

Aquesta postura és, si més no, sorprenent, tenint en compte les mesures que va prendre el Govern d'Armengol en els darrers mesos de la passada legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Al Villa alta, fa 12 mesos
Com els agradaria als nazi-fatxes que un grup de catalanistes els atonyinés i ells podessin dir que són víctimes de la violència de l'independentisme, quan sempre ha set a l'inrevés. Pagarien el que no està escrit!
Però no, ells han set i són els opressors, des de sempre.
Valoració:9menosmas
Per Fang, fa 12 mesos
Na Malintxe Prohens traidora lingüista
Valoració:11menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Contundents?Nos vais a aporrear?
Valoració:-2menosmas
Per Xx (ver), fa 12 mesos
Dita situació demana a crits una vera militància en llengua catalana al 100 X 100, les 24 hores de tots els dies, sense contemplacions. Així podríem, a la curta o llarga, revertir el fet a favor de la nostra parla.
Endavant, inflexibles i contundents !
Valoració:17menosmas
Per escardapenyes, fa 12 mesos
? Què esperaveu ? Són falsos com Judas i la obsessió els persegueix.
No us fieu del que diven avui, perquè demà ho canviaran, sobretot la llengua dels padrins perquè romp la unitat de Espanya i el seu gran imperi i el seu
"Espíritu Ñacioñal"
Sul i República Catalana per poder conservar la nostra dignitat.
Valoració:18menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Pues muy bien, derecho a la pataleta.
Valoració:-5menosmas
Per De Asprer, fa 12 mesos
La imposición del catalan, el pacto con los antimallorquines procatalanes de MES y el carril VAO os han hecho perder las elecciones.
El pueblo ha decidido.
En las proximas vuelve a proponer pacto con catalanes y carril VAO ... a ver que tal.
Valoració:-5menosmas
Per inca, fa 12 mesos
No és que n'Hila mogués ni un dit perquè avançàs gens. Feia vergonya veure una persona nascuda aquí que no parlàs com toca la llengua d'on és nascut.
Valoració:16menosmas
Per Reculada completa, fa 12 mesos
La primera reculada va ser la del pacte dels progres perquè el 2015 varen decidir aparcar la política lingüística. Ara el PP la completa. Entre uns i altres, el català cap per avall.
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente