cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

«La societat balear és molt lluny d'identificar-se amb la sang vessada i el darrer sospir d'un animal torturat»

Un grup d'activistes d'AnimaNaturalis i CAS International han participat en una acció, aquest diumenge, a Palma, per exigir el final de les corregudes de toros en 'Ciutat'.

Les organitzacions per la defensa dels animals AnimaNaturalis i CAS International han informat de la celebració d'una protesta contra les corregudes de toros.

L'acció, que s'ha duit a terme coincidint amb l'inici de la temporada taurina en la Plaça de Toros de Palma, ha consistit en el fet que un grup d'activistes s'han estirat a terra a la plaça de Cort per «posar-se en la pell dels toros que moren en les places cada any».

«El nou govern conservador de Partit Popular i VOX fomenta aquest tipus d'espectacles sense escoltar raons ètiques ni mirar les estadístiques de baix interès per aquesta mena d'espectacles», ha explicat la coordinadora de AnimaNaturalis, Eliana Guerreño.

«Les tradicions són una manera d'expressar qui som, i societat balear és molt lluny d'identificar-se amb la sang vessada i el darrer sospir d'un animal torturat», ha afegit.

D'altra banda, han destacat que, segons dades oficials del Ministeri de Cultura, el nombre d'espectacles taurins a plaça ha mantingut un descens sostingut des de 2015 d'ara endavant, sense comptar amb els anys anòmals de la pandèmia.

Segons el mateix Ministeri de Cultura, han exposat, només el vuit per cent de la població va assistir a algun espectacle taurí en el període de 2018-2019. Només el 5,9 per cent d'ells va acudir a una correguda a plaça i una cinquena part de tots els assistents ho va fer amb entrada gratuïta.

També és pública la dada que en el 2018 un 92 per cent d'espanyols no va assistir a cap festeig. Entre els motius que exposen per a no fer-ho, «el 40 per cent va adduir no tenir gens d'interès en la matèria i el 20 per cent que, directament, no ho entenia».

Malgrat això, han lamentat que «es calcula que més de 9.000 toros moriran i més de 50.000 seran llogats per ser explotats en festes populars, el destí dels quals serà igualment la mort, enguany o els següents».

Així, han indicat que a les Balears es va aprovar normativa en 2017 per a seguir els passos de la resta de les comunitats autònomes que han prohibit la tauromàquia, però el Tribunal Constitucional va fer retrocedir aquest avanç, a petició del Govern de Mariano Rajoy, qui ja havia declarat la lídia com a patrimoni cultural en el 2013.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xx (Ver), fa 12 mesos
Els culpables @Xx (ver), sempre són els altres, ara els de la Meseta, i no són culpables Bauzá, Matas, Fageda, Cañellas, Cirer, Coll, Calvo, Antich, Armengol, Prohens... Cap responsabilitat ni una que la llengua catalana retrocedeixi i que la festa taurina es mantengui a les Balears. Ja fa riure qui culpa de la pèrdua de la cultura mediterrània al darrer marcià que ha arribat. La autocrítica brilla per l'absència. Molts poques veus s'han aixecat contra les accions anticatalanes dels seus germans o cosins. El culpable, Sánchez i és de suposar que els seus socis que no han prohibit la festa. Bildu i ERC? Sumar, socis de Més? O si són amics de farra no els podem responsabiltzar de res? Què fa Sumar amb el seu soci, el PSOE, per prohibir els braus? O la culpa és del batle de Burgos? Hahaha... Feis riure. I clar, ara la representativitat de Balears no la dona les urnes, només les enquestes. Jo no vaig als braus però m'he assabentat per aquests antitaurins que encara hi ha aquesta pràctica. Només falta que cobrin per publicitat taurina. No hi aniré de cap manera. Però tampoc no acceptaré que qualcú que no sigui un polític electe a les urnes parli en el meu nom o en nom de la majoria.
Valoració:-2menosmas
Per Allà on no en hi ha, que no en cerquin, fa 12 mesos
Si protesten perque se cerca a les víctimes de la massacre dels feixistes i colpistes i perque se'ls enterra dignament no els pot remoure la seva minúscula consciència, que se faci mal, torturi i assassini a un animal fent- ne un espectacle.
I què se pot pensar, dels que voten a governs que no volen cobrir les despeses dels dentistes, ni ajuden en la compra d'audifons, ni ulleres, ni cap tipus de pròtesi necessària, però que subvencionen els toros?
Valoració:16menosmas
Per Xx (ver), fa 12 mesos
Ja ho veim a diari que la cultura de la messeta és un altre món, imposicions, sang i ignorància, a parts iguales i ben barrejat.
Valoració:19menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 12 mesos
Bona actuació, però missatge contradictori. No es pot parlar en nom de la societat balear quan la majoria dels votants ha votat a la dreta taurina fa menys de tres mesos. Ens agradi o no els resultats electorals, no podem dir que nosaltres parlem en nom de la societat balear i els nous governs van en contra de la majoria. Record també quan Isabel Ayuso va guanyar les eleccions a Madrid amb gairebé un 80% de participació electoral i va dir Pablo Iglesias que era un dia trist per als demòcrates. Trob que són patinades això de dir que una associació representa el que vol la majoria o que els demòcrates només són una part dels votants, patinades que perjudiquen, i molt, en aquests casos a l'esquerra. Imaginem una persona parlant que el que ella diu és el que vol tota la societat... Mare meva! I que després digui que és demòcrata i d'esquerra.... Inacceptable, oi?
Valoració:0menosmas
Per Xx (ver), fa 12 mesos
Feixisme i sang són indissociables !
Valoració:10menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
A mí eso me parece una marranada.
Valoració:-26menosmas
Per Un de's plà, fa 12 mesos
Això és una veritat com un temple, mai me sentit estirat per els "toros" i no entenc la atracció que tenen, i crec que a les Balears tampoc l'estimen, això és per els de l'altre part del bassiot.
Valoració:31menosmas
Per Anthony, fa 12 mesos
Creeré en ellos solo cuando se alimenten sin nada que sea de origen animal. Excepto sus productos como pueden ser los huevos, la leche o la miel de las abejas. Sería una auténtica vergüenza que hagas el indio sobre las piedras de Cort y después, en el primer restaurante, te "clavases" entre pecho y espalda, medio cordero.
No voy a los toros; además casi ni hay corridas en Mallorca.
Valoració:-26menosmas
Per Carme, fa 12 mesos
Ja ho val tenir un 'patrimoni nacional' que fa empegueir.
Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente