cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

MÉS per Marratxí considera que el megaparc fotovoltaic Puntiró seria «un risc per la salut»

217399

MÉS per Marratxí ha presentat al·legacions contra el megaparc fotovoltaic Puntiró Hive I i II (Palma), que la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia està tramitant com a «projecte industrial estratègic», perquè suposaria «un risc innecessari per a la salut de les persones».

Segons ha explicat la formació aquest divendres, l'empresa promotora ha presentat dos projectes situats en parcel·les contigües, que conformen una unitat «indissociable» de més de 900.000 metres quadrats, més de 200.000 panells solars i una potència unitària de 90 megavats.

Els ecosobiranistes han assenyalat que «aquest projecte tendria una afectació directa sobre el municipi de Marratxí», ja que la línia d'evacuació que connectaria el megaparc amb la subestació de Son Orlandis «recorreria més de sis quilòmetres de carrers i vies de titularitat municipal a Pòrtol i Sa Cabaneta».

En concret, el recorregut que faria la línia de 66 quilowatts (alta tensió) seria pels carrers de Can Forner, Cas Canonge, Trinitat, sa Torre, Escola, Major, Olesa, Son Caulelles, Jaume I i Can Domingo.

Per part seva, la portaveu del grup municipal, Aina Amengual, ha dit que «no es pot consentir que es faci un ús privat d'un bé públic com són els carrers amb l'objectiu que una empresa privada tregui un rèdit econòmic i que no repercuteixi positivament en la ciutadania de Marratxí».

A més, ha afegit que des del partit demanen a la Conselleria «que denegui l'autorització administrativa del megaparc», ja que a més de suposar «un risc innecessari» per a la salut, «perjudicarà les infraestructures públiques municipals en benefici d'un projecte clarament especulatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M, fa 12 mesos
Me sap greu que en aquest país (no sé als altres) es politizi un discurs que ha d'estar exclusivament en mans de tècnics, experts i/o científics independents: ecologia, educació, sanitat, territori ...
Els polítics simplement han de prendre les decisions que aquells aportin.
Ah, i al tall d'això, no té sentit, és un doi com unes cases, aprofitar l'avinentesa per retreure resultats electorals, no ve a col.lació...del color que siguin.
Mare de Déu en mans de qui estam legislatura rera legislatura!
Valoració:0menosmas
Per Toni Bibiloni, fa 12 mesos
MÉS/SUMAR espanyolistes NO independentistes, amb un argumentari de cuñao den Torrente, igual quel dels venuts del GOB, negacionistes del canvi climàtic, contraris a les energies renovables, amb el discurs reaccionari “que les posin al pati del veinat” fan bons al de Vox
Valoració:1menosmas
Per Au, fa 12 mesos
Crec recordar que qui ha perdut diputats ha esta C's, Podem i el Pi, per precisar un poc i sense entrar en els resultats de Marratxí.
Valoració:3menosmas
Per Fracàs, fa 12 mesos
El primer que ha de fer Més per Marratxí és donar explicacions del seu fracàs electoral al poble i després del fracàs electoral a Mallorca. I encara gràcies a Yolanda Diaz que el ha ajudat a dissimular la desfeta general que ha permès a la dreta governar a totes les institucions importants de les Illes
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente