cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'OCB demana als implicats en la negociació de la investidura que donin suport a la iniciativa de Yolanda Díaz sobre les llengües cooficials al Congrés

217389

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat a tots els partits polítics implicats en la negociació de la investidura de la presidència del Govern espanyol que donin suport a la iniciativa de Yolanda Díaz en referència a poder usar totes les llengües oficials al Congrés i Senat. Ho ha fet compartint un vídeo de la líder de Sumar a Twitter on parla d'aquesta qüestió.

«Poder utilitzar totes les llengües cooficials de l'Estat al Congrés dels Diputats i al Senat és un dels compromisos que l'OCB va demanar als candidats a les eleccions del 23–J», han remarcat. Així, l'entitat els va proposar que impulsaren «la modificació dels reglaments del Congrés i del Senat per fer possible l’ús normal del català en l’activitat parlamentària, de manera que les Corts Generals reflecteixin la pluralitat lingüística de l’Estat; així com la reactivació de la publicació del BOE en català, interrompuda des del mes de maig de 2021».

Sobre aquest tema, s'hi ha pronunciat també l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), qui ha volgut deixar clar que les reivindicacions del poble català no passen per introduir el català a les cambres espanyoles sinó per aconseguir la llibertat per a poder-ho decidir tot: «No hem sortit als carrers per poder parlar en català al Congrés espanyol ni per negociar un millor finançament».

També ha parlat sobra la iniciativa de Sumar l'eurodiputat Carles Puigdemont, el qual ha assegurat que «en cap lloc del reglament no es diu que hi hagi l’obligació de fer servir el castellà, o la prohibició de fer servir una altra llengua oficial. Per tant, amb la voluntat política de la presidència n’hi ha prou. I de voluntat fins ara no n’hi ha hagut mai». A més, ha fet notar que aquesta mena de propostes es fan per a «fer perdre el temps» als diputats catalans, gallecs i bascos, mentre les formacions de l’esquerra espanyola fan veure que intenten arreglar un problema que en realitat els importa «un rave».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Encara remuguen?, fa 12 mesos
@Siurell. Els que hi perdran seràn els de l'ASM, que ha causat una gran decepció entre els socis. I molta gent ja s'ha donat de baixa, mentres que altres que encara no ho hem fet, els donam una darrera oportunitat de que rectifiquin i si no ho fan, també partirem.
Valoració:3menosmas
Per Siurell, fa 12 mesos
@Encara remuguen?: Ben explicat. Efectivament, la dreta regionalista balear -paradoxalment majoritària a entitats com l'anomenada "Assemblea Sobiranista de Mallorca"- no pot consentir que el primer i únic diputat sobiranista balear sigui progressista i de MÉS. Mai no va donar suport a la seva candidatura i no fa més que criticar-lo per qualsevol cosa. Però bé, aquí ens coneixem tots i sabem bé de què va cada un. Brams d'ase no arriben al cel.
Valoració:4menosmas
Per Encara remuguen?, fa 12 mesos
No basta que els dos corcs feixistes venguin aqui a embrutar el diari, sinó que darrerament, també hem de tenir remugant contínuament a l'ala sobiranista de centre dreta, que ara no pot païr que tinguem un diputat de MÉS al Congrés.
Si no volíeu que MÉS se juntas amb Sumar, hauríeu d' haver oferit una possibilitat de coalició nostra, que d'haver tingut èxit, ara podria negociar la investidura amb el PSOE.
Però no és de rebut, que de gent d'un partit que pacta amb la dreta i amb l'extrema dreta, que fa mocions de censura sense cap ni peus per treure defora a batles de MÉS, per llavors negociar un "pelotasso" i que perdi el cul per anar a darrera del PP i altres partits de la dreta espanyolista, ara estigui tot lo dia remugant, dejectant i condemnant, el fet de que MÉS s'hagi presentat dins la coalició de Sumar i hagi triomfat.
Perque insultant a MÉS i al seu diputat, estau insultant també a tots els milers de mallorquins i menorquins que els hem votat. I no teniu cap dret, a faltar- nos al respecte ni a dir- nos que hem traïcionat no sé què punyetes i que hem fet que se perdés el que mai no hem tingut. Cap dret ni un.
Valoració:4menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 12 mesos
Estic d'acord amb l'ANC. Aquest debat espanyolitza el dia a día, el present... Qui vol independència ara no pot acceptar almoines. La proposta té com a objectiu la confederació ibèrica somiada pel PCE, un nou model d'Espanya. Qui s'hi apunti serà reformista espanyol, no independentista. No és no, sí és sí, independència és independència. En tot cas, la proposta oblida el rifeny, amazigh, que ja està reconegut oficialment a Melilla. Aquesta és una altra... El nostre model de democràcia es basa en l'evolució dels regnes i comtats cristians. Gairebé ningú admet que l'amazigh és una llengua africana de l'Estat espanyol.
Valoració:5menosmas
Per Comèdia, fa 12 mesos
Tot això no és més que comèdia d'uns i altre. Díaz ja sabia que el PSOE diria que no i el PSOE és qui comanda.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente