cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Col·legi de Metges i el COIBA es reuneixen amb la consellera de Salut per transmetre les seves reivindicacions

217321

La consellera de Salut, Manuela García, ha mantingut trobades amb representants del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA) i del Col·legi Oficial de Metges de Balears (COMIB), al llarg de les quals els representants de les entitats li han transmès les reclamacions d’ambdós sectors.

Entre les principals reivindicacions de COIBA hi ha el problema «crònic» d'aconseguir unes ràtios per sota de les recomanacions; la falta d'infermers i infermeres; la millora de les seves condicions laborals; el desenvolupament del decret d'especialitats o les millores necessàries de la bossa única.

De la mateixa manera, COIBA ha considerat que «és necessari un major reconeixement i oportunitats de lideratge infermer en l'àmbit institucional». Els representants d'aquest col·legi també han insistit en la importància d’enfortir i invertir en Atenció Primària com a pilar fonamental de l'assistència sanitària.

«El nombre d'infermeres s'ha d'establir tenint en compte determinants socials de la salut, l'estratificació i les necessitats de la població, així com el benestar dels propis professionals», ha argumentat la presidenta en funcions del COIBA, Maria José Sastre.

La representant del col·legi ha recalcat la seva petició d'incrementar la inversió en «la millora de les condicions laborals i l'estabilitat, garantir un període d'adaptació als llocs de treball i reduir rotacions, juntament amb la temporalitat». A més, ha sol·licitat treballar conjuntament amb altres conselleries per a millorar els problemes d'habitatge que tenen els professionals sanitaris.

«També és important per a les infermeres poder desenvolupar-se professionalment i tenir igualtat en l'accés a càrrecs de gestió, direccions de zona i en la representació orgànica», ha manifestat. Sastre ha constatat també la necessitat de crear una Direcció Infermera en Atenció Primària a Eivissa, Formentera i Menorca.

En aquesta trobada, a més de García i Sastre, també han estat presents el director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSalut), Javier Ureña, i la vicepresidenta del COIBA, Raquel Muñoz. D'altra banda, García i Ureña també han mantingut una trobada amb el president del Col·legi Oficial de Metges de Balears, Carles Recasens, i el seu vicepresident, Alfonso Bonilla.

García ha exposat al col·lectiu mèdic quina serà la seva estructura organitzativa, juntament amb les principals línies d'actuació urgent i immediata en matèria assistencial, i ha posat èmfasi en «la falta de professionals i en els serveis de difícil cobertura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.